Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Οικογένειά μου η Εθνική”

“Οικογένειά μου η Εθνική”

antetokunbo hellas

antetokunbo-hellas

Το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ (05-20/09) θα αποτελέσει τη δεύτερη διοργάνωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη “γαλανόλευκη”. Ο 20χρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, έτσι, αισθάνεται ανυπόμονος για την πρεμιέρα ενώ χαρακτηρίζει την Εθνική ως οικογένειά του.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

Για τη δική του παρουσία: “Πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί πολύ κι ότι μπορώ να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα”.

Τι σημαίνει για τον “Greek Freak” το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα; “Γυρνάω σπίτι μου! Πάντα γυρνάς σπίτι σου για να βοηθήσεις την οικογένειά σου”.

Σχετικά με την πρώτη αντίπαλο της Ελλάδας, την ΠΓΔΜ: “Είμαστε έτοιμοι. Τα φιλικά που παίξαμε μας βοήθησαν πολύ. Βελτιωθήκαμε στην άμυνα αλλά, τώρα, πρέπει να παρουσιάσουμε και σταθερότητα στον αμυντικό τομέα και να πάμε να νικήσουμε τα παιχνίδια στο Ζάγκρεμπ”.

Τι να αναμένουμε από την Εθνική; “Ομαδικό μπάσκετ. Θα είμαστε… εργάτες μέσα στο γήπεδο, θα είμαστε παιδιά που θα δουλεύουμε, κυρίως, στην άμυνα και θα περιμένουμε πως η επίθεση θα έρθει μέσα από την άμυνα”.

Είναι αυτή η Εθνική η καλύτερη όλων των εποχών; “Δεν θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί το αντίθετο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις σε μια διοργάνωση. Προς το παρόν, ας σταθούμε στο γεγονός πως είμαστε πολύ καλή ομάδα. Ποτέ δεν είναι εύκολη η πρόκριση. Παίζουμε μπάσκετ… Και μια ημέρα η μπάλα θα μπει στο καλάθι, μια άλλη ημέρα δεν θα μπει. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στη φάση των “16”. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Αναφορικά με τα φαβορί του προσεχούς Ευρωμπάσκετ: “Ισπανία πάντα, η Ιταλία έχει πολύ καλή ομάδα, η κάτοχος του τίτλου Γαλλία θα παίζει με τον Τόνι Πάρκερ και πολλούς άλλους παίκτες του ΝΒΑ”.

Πριν από δέκα χρόνια, το 2005, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι. Το 2015 μπορεί να το επαναλάβει; “Μακάρι, μακάρι! Για αυτό δουλεύουμε όλα τα παιδιά. Για αυτό είμαστε εδώ. Πολλά παιδιά αφήνουν τις οικογένειές τους. Ο Σπανούλης άφησε τη γυναίκα του και τη νεογέννητη κόρη του. Πριν από μόλις δέκα ημέρες γέννησε η γυναίκα του κι εκείνος άφησε την οικογένειά του για να είναι εδώ. Στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι καλό. Δεν θέλω -ξαναλέω- να βάλω πίεση στα παιδιά λέγοντας, δηλαδή, ότι θα κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά όλοι λέμε και πιστεύουμε πως θα πάμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό”.

Όσο για το τι έχει αλλάξει στη δεύτερη παρουσία του στην Εθνική Ανδρών, εν συγκρίσει με την πρώτη πέρυσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποστήριξε: “Σίγουρα, είναι καλύτερα για εμένα στη δεύτερη χρονιά μου στην Εθνική. Οι συμπαίκτες μου κι οι προπονητές μου με γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί πολύ και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σε μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…