Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Τεράστια κληρονομιά”

“Τεράστια κληρονομιά”

djordjevic semi pagkosmio

djordjevic-semi-pagkosmio

Η Γιουγκοσλαβία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, το 1995, στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, όταν επικράτησε στον τελικό της Λιθουανίας (96-90) με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να κάνει μεγαλειώδη εμφάνιση, σημειώνοντας 41 πόντους με 9/12 τρίποντα! Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων, οι άνθρωποι που απάρτιζαν εκείνη την ομάδα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο και, μεταξύ τους ήταν φυσικά και ο “Σάλε“.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε σχετικά με εκείνο το παιχνίδι πως “Παρακολούθησα ξανά τον τελικό με τη Λιθουανία στο youtube. Οι κόρες μου μεγαλώνουν και βλέπουν πως παίζαμε εμείς, οι πιο παλιοί. Βέβαια, υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι που γράφουν για την επέτειο και μας θυμίζουν κάθε χρόνο πόσο έχουμε γεράσει! Εκείνη η γενιά του σέρβικου μπάσκετ είχε σπουδαίους προπονητές”.

Στη συνέχεια, στάθηκε στην κληρονομιά που παραλαμβάνει, από τον Ζοτς, και την επιθυμία του να πετύχει στην άκρη του πράσινου πάγκου: “Έμεινα μακριά από τους πάγκους για έναν χρόνο και αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι μια ομάδα με τεράστιο όνομα στην Ευρώπη, ένα κλαμπ στο οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άφησε τεράστια κληρονομιά. Απομένει ακόμα μια συνάντηση ώστε να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες για την έναρξη της προετοιμασίας χωρίς εμένα (σ.σ. ελέω των υποχρεώσεων του στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Σερβίας). Έχω τεράστιο πάθος και όρεξη για να δουλέψω στον Παναθηναϊκό“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…