Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Τα πάντα για την τετράδα”

“Τα πάντα για την τετράδα”

toliopoulos

toliopoulos

Η Εθνική Εφήβων πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα των ημερών, προσφέροντας απλόχερα στιγμές χαράς στους Έλληνες φιλάθλους, οι οποίοι βλέπουν πως το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι λαμπρό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι αήττητο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου της Κρήτης και θα έχει την ευκαιρία να μπει αύριο (3/7) στη ζώνη των μεταλλίων, επικρατώντας της Ισπανίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ένας από τους παίκτες, που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στο τουρνουά, είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ερχόμενος, συνήθως, από τον πάγκο, αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα και δίνει το κάτι παραπάνω στη “γαλανόλευκη”. Ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, ο οποίος μετράει μέσο όρο στη διοργάνωση 7,5 πόντους, 4,5 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ, μίλησε στο eBasket.gr για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας αλλά και για τον αυριανό τελικό με την Ισπανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής: “Η πορεία μας μέχρι στιγμής μπορώ να πω πως είναι αρκετά ικανοποιητική, καθώς έχουμε βγάλει στο παρκέ αυτά που θέλαμε και δείχναμε στις προπονήσεις. Βγάλαμε αρκετό ενθουσιασμό και ενέργεια σε όλα τα ματς και είναι κάτι που μας χαροποιεί”.

Για το αν το πραγματικό τουρνούα αρχίζει από αύριο (3/7) για την Εθνική: “Το Παγκόσμιο ξεκίνησε για εμάς στις 27 Ιουνίου… Το πρώτο ματς με την Κορέα ήταν τόσο σημαντικό όσο και το αυριανό με την Ισπανία, αλλά σίγουρα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, καθώς αν κερδίσουμε θα πάμε στην τετράδα. Αν έχουμε 100 φορές περισσότερο πάθος και ενέργειαμ θα κερδίσουμε αύριο”.

Toliopoulos-Greece-Korea

Για τον αγώνα με την Ισπανία:  “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ αξιόλογη ομάδα. Μπορεί το σκορ (67-60) με την Αίγυπτο να μπερδεύει λίγο, καθώς νίκησε δύσκολα στο τέλος, αλλά πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να καταβάλουμε το 100% των δυνατότητων μας. Μπορούμε να περάσουμε. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε στο γήπεδο και με τη βοήθεια και του κόσμου για άλλη μία φορά θα τα καταφέρουμε”.

Για τη μάχη των μεταλλίων: “Σίγουρα η Αμερική είναι μία ομάδα, που έχει τεράστια παράδοση και είναι φαβορί για τα μετάλλια. Όλες οι ομάδες, πάντως, που έχουν απομείνει στη διοργάνωση είναι ικανές να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, καθώς είναι πολύ καλές και επικίνδυνες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…