Πίστη στο πλάνο

mavrokefalidis hanter

mavrokefalidis-hanter

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτςχτίζει” με τα δικά του δεδομένα τον νέο Παναθηναϊκό. Κι έτσι πρέπει να γίνει, καθώς ο προπονητής είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Οι “πράσινοι” είναι υποχρεωμένοι να… αλλάξουν δέρμα, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από το αρχικό τους πλάνο, που είναι η “ελληνοποίηση” της ομάδας.

Αν και η πρώτη… κίνηση, αφορούσε σε έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό Έλληνα παίκτη (Γιώργος Καλαϊτζάκης) η συνέχεια μόνο εύκολη δεν θα είναι, προκειμένου να εξακολουθήσει το “τριφύλλι” να στηρίζεται σε παίκτες από την ελληνική αγορά.

Νεαρούς παίκτες με μέλλον έχει πολλούς ο Παναθηναϊκός. Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης (αν μείνει), Διαμαντάκος, Λούντζης και Καλαϊτζάκης είναι αρκετοί. Κι αν γίνουν περισσότεροι, κέρδος είναι, αλλά σε πρώτο χρόνο δεν είναι αυτοί που θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν κρίνουμε από την εικόνα που έδειξαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης μπορούν να αυξήσουν την επίδραση που έχουν στο παιχνίδι του ΠΑΟ, αλλά ως εκεί.

Οι “πράσινοι” πρέπει να έχουν παίκτες πρώτης γραμμής κι εδώ έγκειται η δυσκολία, καθώς οι δύο (Διαμαντίδης – Φώτσης) οδεύουν προς τη δύση της τεράστιας καριέρας τους κι ακόμα ένας (Παππάς) θα μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ζητούμενο νούμερο 1, αν τελικά αποκτηθεί ο Νίκος Καλάθης (διορθώνω: αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, άρα και στον Παναθηναϊκό, βάσει της περσινής συμφωνίας), οπότε οι “πράσινοι” αποκτούν έναν Έλληνα παίκτη από το… πάνω ράφι.

Ζητούμενο νούμερο 2, αν τελικά παραμείνει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έκανε εξαιρετικά πλέι οφ (και ακόμα καλύτερους τελικούς). Ο διεθνής παίκτης, όπως και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, έδειξαν με την παρουσία τους απέναντι στον Ολυμπιακό (κυρίως), ότι έχουν θέση και μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Για την ώρα δεν είναι διακριτό αν ο Τζόρτζεβιτς θέλει τονΜαυροκεφαλίδη, ούτε αν θα υπολογίζει τον Μποχωρίδη περισσότερο απ’ ότι ο Ιβάνοβιτς.

Ζητούμενο νούμερο 3, αν τελικά θα υπάρξει ενίσχυση από άλλους Έλληνες πρώτης γραμμής. Όχι πως είναι γεμάτη η αγορά, αλλά αθλητές που μπορούν να παίξουν… “βασικοί” (αδόκιμος ο όρος) υπάρχουν (ο Ζήσης, για παράδειγμα).

Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, είναι θέμα στρατηγικής και απόφασης. Όπως και να ‘χει, εμείς εξ αρχής θεωρήσαμε πως το πλάνο της ελληνοποίησης είναι ρεαλιστικό, αλλά και χρήσιμο. Η “επιχείρηση Υποδομές“, με τη συμμετοχή του Φραγκίσκου Αλβέρτη (όπως και στην αντίπαλη πλευρά η συμφωνία με τον Νίκο Κεραμέα), δείχνει πως η διοίκηση το πιστεύει και θα το πράξει.

Αρκεί να το αντιληφθεί και ο νέος προπονητής και να μην ζήσουμε για δεύτερη χρονιά, άλλα να θέλουν οι διοικούντες κι άλλα να πράττει ο κόουτς. Και το γράφουμε τώρα, σε ανύποπτο χρόνο, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο να (ξανα)χαθεί στη… μετάφραση!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…