Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο όμιλος του Παναθηναϊκού

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού

panathinaikos omadiki

panathinaikos-omadiki

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τους αντιπάλους του στην πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2015-16. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κληρώθηκε να αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο, όπως και την περασμένη σεζόν, έχοντας για αντιπάλους τη Μπαρτσελόνα, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, τη Ζαλγκίρις Κάουνας, την Καρσίγιακα και τη Ζιελόνα Γκόρα.

Ο όμιλος του “τριφυλλιού” είναι στα μέτρα του και είναι σαφώς πιο εύκολος από τον περσινό. Οι “πράσινοι”, οι οποίοι αναμένονται να παρουσιαστούν ενισχυμένοι τη νέα σεζόν, δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα να πάρουν την πρόκριση για το Top 16, ενώ θα διεκδικήσουν, όπως όλα δείχνουν, την πρώτη θέση με τη Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο του Παναθηναϊκού, όπως έγινε πέρυσι τόσο στην πρώτη φάση των ομίλων όσο και στο Top 16. Οι Καταλανοί είχαν κερδίσει και τις τέσσερις φορές το “τριφύλλι”, ωστόσο τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Από τη Μπαρτσελόνα αποχώρησε ο Μαρσελίνιο Ουέρτας και ο Μάριο Εζόνια, ενώ ο Άντε Τόμιτς παρέμεινε. Ο Τσάβι Πασκουάλ ψάχνει, κυρίως, στην αγορά για έναν παίκτη κλάσης στη θέση του πλέι μέικερ, ενώ θα κινηθεί και για άλλους παίκτες σε περιφέρεια και ρακέτα. Μοναδική προσθήκη της, μέχρι στιγμής, είναι ο Σάσα Βεζένκοφ του Άρη, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεία ακόμα.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα επιχειρήσει να μπει “σφήνα” στον Παναθηναϊκό και τη Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για μία ακριβή ρωσική ομάδα, η οποία έχει θα έχει στον πάγκο της τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που θα επιστρέψει και πάλι ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ. Το μπάτζετ ης αναμένεται να είναι υψηλό, με τον Ντιλέινι να αποτελεί το μεγάλο της αστέρι. Ο Αμερικάνος γκαρντ ψάχνει, πάντως, και φέτος την προοπτική του ΝΒΑ.

Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας, Ζαλγκίρις Κάουνας, είναι γνώριμος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Πέρυσι αντιμετώπισε τους “πράσινους” στο Top 16, όπου και τους κέρδισε στη Λιθουανία, παρά τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Παππά. Πρόκειται για μία νεανική λιθουανική ομάδα, η οποία θα έχει και πάλι στον πάγκο της τους Κραπίκας-Γιασικεβίτσιους, που θα διαχειριστούν σχεδόν το ίδιο ρόστερ με το περσινό.

Μεγάλο ερωτηματικό του ομίλου αποτελεί η Καρσίγιακα. Η πρωταθλήτρια Τουρκίας εξέπληξε τους πάντες τη φετινή σεζόν, στέλνοντας στο καναβάτσο τόσο τη Φενέρμπαχτσε όσο και την Εφές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχει χάσει ήδη δύο από τους σημαντικότερους παίκτες της. Ο λόγος για τον Μπόμπι Ντίξον, που πήγε στη Φενέρμπαχτσε και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, που ήρθε στον Ολυμπιακό.

Ο φτωχός συγγενής του ομίλου είναι η Ζιελόνα Γκόρα. Η πολωνική ομάδα επέστρεψε στην Ευρωλίγκα, αφού κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, παίρνοντας τη θέση της Τουρόβ, την οποία αντιμετώπισε πέρυσι ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση των ομίλων, μετρώντας δύο νίκες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…