Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ηττήθηκαν οι Νέοι Άνδρες

Ηττήθηκαν οι Νέοι Άνδρες

neon europaiko italia

neon-europaiko-italia
Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών, δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πολωνία και ηττήθηκε στην παράταση με 80-71, στην προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί στην Α’ κατηγορία. Το βράδυ της Τρίτης (14/07) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Εθνική Σλοβενίας.

Κορυφαίος της Εθνικής μας αναδείχθηκε ο Χριστοδούλου, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους, ενώ ακολούθησε και ο Λιάπης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους.

Στο πρώτο μέρος η Εθνικής μας είχε τον έλεγχο του αγώνα και βρέθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου αλλά και στο ημίχρονο να προηγείται με 14-10 και 35-23 αντίστοιχα. Στην επανάληψη οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά, εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθετικές επιλογές της Εθνικής, αλλά και τα κάκιστα ποσοστά της και μείωσαν αρχικά στους 4 πόντους (42-38 στο 25′), ενώ στο 32΄προσπέρασαν με 50-49. Με όπλο της άμυνα και επιθετική αιχμή τον Χριστοδούλου η Ελλάδα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 12-2 και βρέθηκε στο +9 (61-52), όμως, για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να διατηρήσει τις αποστάσεις.

Οι κακές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στους Πολωνούς να αντιδράσουν και με δύο ελεύθερες βολές του Ντζιέρζακ 11.8″ για το τέλος να στείλουν το ματς στην παράταση (65-65). Στον χρόνο που απέμενε ο Χριστοδούλου προσπάθησε με λέι απ να δώσει τη νίκη στην ελληνική ομάδα, αλλά κόπηκε από τον Τζέσζκε.

Στο εξτρά πεντάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη ήταν εκείνοι που κυνηγούσαν στο σκορ. Η Πολωνία εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της κάτω από τα καλάθια, πήρε κεφάλι στο σκορ (71-67) και παρέμεινε σταθερά σε θέση οδηγού ως το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 35-23, 49-46. 65-65 (κ.α) 71-80.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Σπυριδωνίδης, Λιάπης 17 (2), Κώττας, Χριστοδούλου 23, Πουλιανίτης, Χατζηνικόλας 7,Θεοδώρου 8,Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής 4, Σταμάτης 6, Σπυρόπουλος 4.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Νιζιόλ 22(3), Κονοπάτζκι 3, Τσζοσνόβσκι, Βαντόβσκι 12(1), Ντζιέρζακ 12,Τζέσζκε 8, Βιτίνσκι 23(2), Προύεφερ.

  • Έλενα Τσινέκε

    Τσινέκε: MVP του μήνα και 2η θέση στην Πολωνία

    Πολυτιμότερη παίκτρια του μήνα η Έλενα Τσινέκε Με την Έλενα Τσινέκε να αναδεικνύεται MVP τ…
  • Έλενα Τσινέκε

    Μπράβο Έλενα!

    Η Έλενα Τσινέκε οδήγησε την ομάδα της στους τελικούς του πρωταθλήματος. Με πολύ καλή πάλι …
  • lekavicius balcerowski jpg

    Λιθουανία – Πολωνία 83-64

    Σπουδαία νίκη για την Λιθουανία. Η Πολωνία των Όλεκ Μπαλτσρόφσκι και Μιχάλ Μιχαλάκ ηττήθηκ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…