Κεντρική Διεθνή Η τέχνη του Μπαρτζώκα

Η τέχνη του Μπαρτζώκα

bartzokas pao osfp

bartzokas-pao-osfp

O Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο νέος προπονητής της Λοκομοτίβ Κούμπαν και οι Ρώσοι είναι ενθουσιασμένοι με την έλευση του Έλληνα προπονητή. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέι Βετίσεφ, παραχώρησε συνέντευξη στο iDreamTeam και τον Σπύρο Τσάμη, εκφράζοντας την επιθυμία του να συμπεριλάβει τον κόουτς Μπαρτζώκα στα… εκθέματα του Μουσείου Τεχνών της πόλης του Κρασνοντάρ!

Αναλυτικά:

“Kόκκινο χαλί στρώνουν για να υποδεχθούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα οι Ρώσοι στο Κράσνονταρ, πόλη της νότιας Ρωσίας και έδρα της νέας ομάδας του, της Λοκομοτίβ Κούμπαν! Δεν είναι τυχαίο… Το αντίθετο! Εκτός από την εκτίμηση για το πρόσωπο του Ελληνα προπονητή που ξεχείλιζε στην επικοινωνία μας με την ρωσική πόλη, η λέξη “Κράσνο“, πρώτο συνθετικό του ονόματος της πόλης τους, σημαίνει “κόκκινο” και σύμφωνα με παλιά γλωσσική εκδοχή και “όμορφο”!

Ας μην ξεγελά η λέξη “Κούμπαν“, δεύτερο συνθετικό του ονόματος της ομάδας… Πρόκειται για το δεύτερο όνομα της περιφέρειας “Κράι Κράσνονταρ” με πρωτεύουσα την έδρα της ομάδας. Περπατήσαμε, έστω και τηλεφωνικά, στην οδό Κράσναγια, κεντρικό οδικό άξονα της πόλης όπου βρίσκονται τα σύμβολά της. Εκεί αρχικά θέλησε να μας… πάει ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ, Αντρέι Βετίσεφ! Αλληγορία πιο σαφής όμως από… κάθε κυριολεξία, συνόδευσε την απάντηση του για το καλωσόρισμα του Γιώργου Μπαρτζώκα: “Τον περιμένουμε με χαρά για να γνωρίσει την ομάδα και την πόλη μας! Ναι, καλά λέτε ότι “κράσνο” σημαίνει και κόκκινο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Στον ίδιο δρόμο και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους ,υπάρχουν η Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο Τεχνών μας, που δέχονται επισκέπτες απ όλο τον κόσμο.

Καθόλου τυχαία όλα αυτά… Έχουμε τέτοια εκτίμηση στον κύριο Μπαρτζώκα ώστε περιμένουμε να γίνει ένα απ’ τα…εκθέματα του ίδιου μουσείου η δική του τέχνη από τον πάγκο. Και μετά από μεγάλες νίκες, όλοι μας εδώ, να υποδεχόμαστε την ομάδα στην Αψίδα του Θριάμβου“!

Δεν μιλούσε μόνο αστειευόμενος! Το απέδειξε αμέσως μετά: “Επιστρέψαμε στην Ευρωλίγκα. Η αυτοπεποίθηση είναι ζωντανή και δεν θέλουμε να είμαστε… περαστικοί αλλά να παραμείνουμε στην συντροφιά των καλύτερων του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Ναι, είναι καλός προπονητής, αλλά προσωπικά εκτίμησα και την συμπεριφορά του. Μου έμοιαζε από τους πάγκους που τον θυμάμαι σοβαρός, καλός χαρακτήρας αλλά το διαπίστωσα και από τις επαφές μας!

Μου μοιάζει κατάλληλος να προωθήσει με τον σωστό τρόπο τα πολλά νέα παιδιά της ομάδας. Είμαστε ομάδα που θέλει να δουλεύει σε βάθος, να τιμά την ιστορία και την πόλη της. Και ο κύριος Μπαρτζώκας μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και λόγω του χαρακτήρα του. Τονίζω την προσωπικότητα του και όχι τις τεχνικές γνώσεις του, γιατί την αξία του πλέον την γνωρίζει όλη η Ευρώπη”.

Πηγή: iDreamTeam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…