Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Τουρκία 77-54

Ελλάδα – Τουρκία 77-54

efivoi

Efivoi-Volos

Χάρμα ιδέσθαι…
Πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση στη διοργάνωση, η Εθνική Εφήβων διέλυσε την Τουρκία με 77-54 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βόλου και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η “γαλανόλευκη”, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, ισοπέδωσε τους Τούρκους, υποχρεώνοντας τους στην πρώτη τους ήττα στο τουρνουά και πλέον χρειάζεται ακόμα μία νίκη αύριο (29/7) με τη Ρωσία, προκειμένου να κλείσει θέση στην οκτάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ποιο ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης από τα πρώτα λέπτα. Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης και Δίπλαρος (ξεκίνησε πρώτη φορά βασικός) έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και η Εθνική προηγήθηκε με 20-8 στο πρώτο δεκάλεπτο, όντας αποτελεσματική στην επίθεση και εξαιρετική στην αμυντική λειτουργία της.

Οι Τούρκοι τα είχαν χαμένα, αδυνατούσαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την ελληνική άμυνα και με τους Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Μουράτο να τραβούν το κουπί στην επίθεση, η “γαλανόλευκη” εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (38-20), με το ημίχρονο να βρίσκει την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 42-24. Παίκτης-κλειδί του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Μουράτος, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στη διοργάνωση, και ο ηγέτης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος έκανε απλά τα πάντα (άμυνα, επίθεση, οργάνωση, ριμπάουντ) στο παρκέ.

Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, η τρίτη περίοδος ήταν απλά απίστευτη. Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος έκαναν όργια στο παρκέ, διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα των σαστισμένων Τούρκων και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +26 (63-37) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη “γαλανόλευκη” να κάνει συντήρηση δυνάμεων, χωρίς να βγάλει, όμως, το πόδι από το γκάζι. Συνέχισε να παίζει εκπληκτική άμυνα, στέλνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +30 (67-37). Το τελικό 77-54 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 42-24, 63-37, 77-54.
ΕΛΛΑΔΑ: Λούντζης 9, Ντουζίδης, Μιλεντίγεβιτς, Φλιώνης 1, Μιχαλούτσος, Μουράτος 8, Σκουλίδας 11 (2), Χρηστίδης 7, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15 (14ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 15 (8ριμπ., 10ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…