Easy rider

raduljica3

raduljica3

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει αρχίσει να χτίζει τον Παναθηναϊκό για να κυριαρχήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μετά τον Σάσα Πάβλοβιτς και τον Νικ Καλάθη, σειρά πήρε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος θα φοράει  την πράσινη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ραντούλιτσα έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι τον Ιανουάριο του 1988 και έχει  ύψος 2.13μ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην παιδική ομάδα της KKFMP, με την οποία μάλιστα τη σεζόν 2005-06 έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα. Την επόμενη σεζόν πήγε υπό τη μορφή δανεισμού στην KK Μπόρατς, για να ξαναγυρίσει εκεί που όλα για εκείνον άρχισαν, την KK FMP.

Όπως οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στοΝΒΑ, έτσι και ο Ραντούλιτσα. Όμως στο ντραφτ του 2010 δεν έγινε επιλογή από κάποια ομάδα, κι έτσι τον Ιούλιο του 2010 υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την Ανατόλου Εφές.

ραντούλιτσα-αλμπα

Στην Εφές δεν κάθισε πολύ, πρόλαβε βέβαια να αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια στην ευρωλίγκα, γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν δόθηκε δανεικός στηΆλμπα Βερολίνου με την οποία μάλιστα έφτασε μέχρι τους τελικούς του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Μετά την Γερμανία η επόμενη μεταφορά του (γιατί δόθηκε πάλι δανεικός), ήταν στο Βελιγράδι και στην Παρτίζαν. Με την φανέλα της Παρτίζαν αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-2012 στο Σερβικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Από την ομάδα έφυγε πρωταθλητής, καθώς κατέκτησε τοπρωτάθλημα και το κύπελο. Τον Σεπτέμβριο μετακόμισε για μια χρονιά στην Ουκρανία, για λογαριασμό της Άζορμας.

Κεφάλαιο NBA

raduljica-bucks

Έπειτα από τρία χρόνια και το ντράφτ του 2010, έκανε το μεγάλο ταξίδι στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, για να παίξει στον μαγικό κόσμο του NBA. Τον Ιούλιο του 2013, ο Ραντούλιτσα υπόγραψε συμβόλαιο με τουςΜιλγουόκι Μπακς. Στην πρώτη του χρονιά με τα «ελάφια» έπαιξε σε 48 παιχνίδια, είχε κατά μέσο όρο 9.7 λεπτά συμμετοχής και 3.8 πόντους.

Στις 26 Αυγούστου του 2014, έγινε μαζί με τον Κάρλος Ντελφίνο και έναν παίκτη από τον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2015 ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά τρείς μέρες αργότερα έφυγε.

Το πέρασμα από την Κίνα

ραντούλιτσα-κίνα

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του και ένα διάλειμμα από το ΝΒΑ, ήταν ηΚίνα. Τον Σεπτέμβριο του 2014 συμφώνησε για ένα χρόνο με τους Σάντογκ Λάιονς με απολαβές ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έφυγε από τα “λιοντάρια”, καθώς η ομάδα εξαγόρασε το συμβόλαιο του για 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Σε 14 παιχνίδιαστην κινεζική Λίγκα είχε κατά μέσο όρο 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η επιστροφή στο ΝΒΑ

ραντούλιτσα-ΝΒΑ

Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στο ΝΒΑ, αφού υπόγραψε δεκαήμεροσυμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Μάλιστα υπέγραψε και δεύτερο δεκαήμερο συμβόλαιο στις 19 Ιανουαρίου. Στα τέλη του μήνα έφυγε από την ομάδα έχοντας εμφανιστεί σε πέντε παιχνίδια.

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα

raduljica2

Ο Ραντούλιτσα είναι από μικρός μέλος της Εθνικής Σερβίας με την οποία έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους. Το πρώτο χρυσό ήρθε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 το 2005. Δύο χρόνια αργότερα, το 2007,  πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο με το εθνόσημο στο Παγκόσμιοπρωτάθλημα κάτω των 19. Φαίνεται πως του αρέσει το χρυσό και άρχισε να το συνηθίζει, όταν το 2008 κατέκτησε ,στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 20 που έγινε στη Λετονία, το χρυσό μετάλλιο.

Με την αντρική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας του 2009 ήταν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του χρυσού, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με το ασημένιο. Πέρυσι στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας έφτασε με την εθνική Σερβίας μια ανάσααπό την κορυφή του κόσμου, αλλά εκεί βρέθηκε η Αμερική και τους έκοψε τον δρόμο προς το χρυσό, και πήραν το ασημένιο μετάλλιο. Τα ποσοστά του στο Παγκόσμιο ήταν εξαιρετικά σε 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε κατά μέσο όρο 13 πόντους και  4,6 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ραντούλιτσα εκτός παρκέ

ραντούλιτσα-χάρλεϊ

Ο Σέρβος σέντερ είναι μεγάλος φαν των Χάρλεϊ Ντάβιντσον, αλλά του αρέσει πάρα πολύ να διαβάζει. Ένας από τους αγαπημένους του συγγραφείς είναι ο Στέφεν Κίνγκ, μάλιστα ένα από τα τατουάζ που έχει, αντιπροσωπεύει μια από τις αγαπημένες του νουβέλες του Κίνγκ. Όπως λέει ο ίδιος, θέλει μια μέρα να γνωρίσει προσωπικά τον συγγραφέα και να του δείξει το τατουάζ του.

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…