Κεντρική Διεθνή “Βασιλικό” triple crown

“Βασιλικό” triple crown

Barca real

Barca-real

Ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, με μεγάλες και συνεχείς ανατροπές, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα, με 90-85, μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’επέκταση το triple crown, “σκουπίζοντας”, παράλληλα, τη μεγάλη της αντίπαλο, ενώ αν συνυπολογιστεί και το ισπανικό σούπερ καπ, στην αρχή της σεζόν, τότε μετράει 4/4 σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε φέτος! Η Μπάρτσα, από την άλλη, έμεινε χωρίς τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2008.

Μετά από το πρώτο άκρως ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο (17-17), οι “μαδριλένοι” απογειώθηκαν και με κύριους εκφραστές τους Αγιόν και Νοτσιόνι, πήγαν στα αποδυτήρια με “αέρα” 14 πόντων (34-48). Όμως, η Μπαρτσελόνα δεν παρέδωσε τα “όπλα”, βγήκε φουριόζα, μετά την ανάπαυλα, στηρίχθηκε στην “τριπλέτα” των Τόμιτς, Ντόελμαν και Σατοράνσκι και κατόρθωσε να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγηθεί με 67-62, χάρη σε τρίποντο του Αμπρίνες, προτού ο Ροντρίγκεθ απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και γράψει το 67-65 του τρίτου δεκαλέπτου.

Αναλόγως, καθηλωτική και η τελευταία περίοδος με τους φιλοξενούμενους να αφυπνίζονται και να ξεφεύγουν με 11 πόντους (73-84), 4′ πριν το τέλος. Με τον συγκλονιστικό Τόμιτς να κάνει τα πάντα, οι μπλαουγκράνα πλησίασαν εκ νέου σε απόσταση αναπνοής (83-86 στο 39΄) αλλά ο Κάρολ με καθοριστικό τρίποντο, υπό πίεση, 14 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης, έκρινε το παιχνίδι.

Πέντε παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, εκ των πρωταθλητών, με τον Τζέισι Κάρολ να αποτελεί το “πρώτο βιολί”, σημειώνοντας 19 πόντους και τους Αντρές Νοτσιόνι, Σέρχι Ροντρίγκεθ να ακολουθούν με 11 πόντους, έκαστος. Από το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, ο Άντε Τόμιτς αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” σκοράροντας 29 πόντους, με 14/15 δίποντα (!), και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ αλλά δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση παρά τις βοήθειες των Άλεξ Αμπρίνες και Τζάστιν Ντόελμαν, που είχαν 16 και 12 πόντους, αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…