Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε

Το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε

Ethniki Ginaikon1

Ethniki Ginaikon

Αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, η Εθνική Ομάδα Γυναικών, ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ, από την Τουρκία με 61-50 και πλέον θέλει μόνο νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το πάθημα φαίνεται πως έγινε μάθημα, στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας των Γυναικών, καθώς το ξεκίνημα της ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα πρώτα 7 λεπτά να προηγείται με διαφορά 8 πόντων (13-5). Την διαφορά την κρατούσε μέχρι και το 9′. Από κει και πέρα οι Γυναικεία ομάδα της Τουρκίας, βρήκε τα πατήματά της και κατάφερε μέσα σε ένα (1) λεπτό να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 14-13.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, η Τουρκία μπήκε λίγο πιο δυνατά και κατάφερε στο 11′ να κάνει το 16-13. Η απάντηση της Εθνικής μας ομάδας, ήταν άμεση, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (16-16). Η συνέχεια άνηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς μπορεί το παιχνίδι να πήγαινε καλάθι-καλάθι, αλλά η Εθνική μας ομάδα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, με αποκορύφωμα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 30-25.

Η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, μπορεί και πάλι να ήταν καλή, αλλά η ποιότητα των παικτριών της Τουρκίας και τα διαδοχικά άστοχα σουτ των Ελληνίδων τους έδωσε το προβάδισμα στο 24′ (32-33). Η συνέχεια για τις Γυναίκες μας, δεν ήταν ανάλογη με τα προηγούμενα 20 λεπτά, μένοντας από δυνάμεις, με αποτέλεσμα η Τουρκία να χτίζει σιγά σιγά την διαφορά της και να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο στο 41-36.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η “γαλανόλευκες” μπορεί να κατάφερναν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως το κακό είχε ήδη γίνει, με την Τουρκία να ξεφεύγει συνεχώς στο σκορ με αποκορύφωμα το 39‘ όπου η διαφορά εκτοξεύτηκε στην ύψιστη διαφορά της στο -11 κάνοντας το 59-48 αρχικά και το 61-50 στο τέλος, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 30-25, 36-41, 50-61.
ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Νικολοπούλου, Δημητράκου 12 (2), Χατζηνικολάου, 5 (1), Καλτσίδου 12 (3), Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 4, Κοσμά 2, Σπανού 7 (1).
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ντεμιρόκ, Κανιτέζ, Κιοκσάλ 3, Βαρντάλι 9, Τσακίρ 2, Τσαγκλάρ 8, Άλμπεν 9, Γιλμάζ 7, Σάντερς 18 (12 ριμπ.), Τσόρα 5, Ιβεγκίν, Σενιουρέκ.

  • Ethini U18 Kosmos

    “Sold out” με Τουρκία

    Ασφυκτικά γεμάτο θα είναι το κλειστό της Νέας Ιωνίας στην κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής Ε…
  • Dorsey2

    Πρώτοι στις καρδιές μας (vid)

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Εφήβων δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία, στο π…
  • Mouratos Mitoglou

    Air… Mitoglou (vid)

    Η Εθνική μας Ομάδα, αυτή την στιγμή παίζει εναντίον της Τουρκίας, στο πλαίσιο του “Μ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…