Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θέλω Σλούκα και Ντάνστον”

“Θέλω Σλούκα και Ντάνστον”

sfairopoulos aponomi

sfairopoulos-aponomi

Την επιθυμία του να μείνουν στο ρόστερ της ομάδας ο Κώστας Σλούκας και ο Μπράιαντ Ντάνστον εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στην “Arena Press”, ξεκαθάρισε πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα πάρουν πολλούς νέους παίκτες, εκτός αν χαλάσει κάτι από τον βασικό κόρμο τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-το μεταγραφικό σχεδιασμό: “Επιστρέφω στην Αθήνα την Πέμπτη, αφού έχουμε συζητήσεις για την ομάδα. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό μας, να μείνει ο Σλούκας κι ο Ντάνστον. Δε θα πάρουμε πολλούς νέους, μόνο αν χαλάσει κάτι απ’ τον κορμό μας, που δεν το πιστεύω”.

-την πετυχημένη πορεία του με μια ομάδα που δεν επέλεξε τους παίκτες: “Αλήθεια είναι πως δεν έκανα εγώ τις επιλογές, όμως βρήκα μια ομάδα που είχε καλό ράστερ, καλούς παίκτες, καλή χημείο. Απλά εγώ μοίρασα ρόλους και ίσως ταίριαξαν καλύτερα το παιδιά σε αυτούς, είχαμε κανόνες σαν ομάδα, τους ακολουθήσαμε και βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο μας χαροποίησε όλους”.

-τη συμβολή του Σπανούλη: “Ο Βασίλης είναι πράγματι ένας απ’ τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, αλλά είναι και πολύ συνεπής. Είναι 1000% προσηλωμένος σε αυτό που κάνει και είναι παράδειγμα για τους νεαρούς. Είναι πειθαρχημένος πολύ και ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της ομάδας και ακούει τα πάντα. Είναι, βέβαια, πολύ μεγάλος παίκτης και μας έχει βοηθήσει πολύ με την προσωπικότητα του, με την ηγετική του ικανότητα. Ο άνθρωπος ζει γιο το μπάσκετ, οι μικροί τον βλέπουν και μαθαίνουν κάθε μέρα κι από κάτι”.

-την ψυχραιμία του απέναντι στους διαιτητές: “Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου, αλλά πιστεύω ότι διαμαρτυρόμουν όταν χρειαζόταν και εκεί που θεωρούσα ότι είχα δίκιο. Και στις 99 στις 100 φάσεις, είχα όντως (γέλια)”.

-τις βλέψεις της Εθνικής: “Το καλύτερο μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Αν καταφέρουμε και μείνουμε μακριά από τραυματισμούς, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε τα παιδιά απ’ το NBA που ο καθένας μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι, έχουμε το παιδιά που παίζουν στην χώρα μας ή στην Ευρώπη, γενικά έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Μακάρι να είναι όλοι στο Ευρωμπάσκετ και τότε θα είμαστε σε καλή θέση”.

-τον Αντετοκούνμπο: “Αυτός θα αφήσει εποχή, οι δυνατότητες του είναι εκπληκτικές. Του αρέσει το ανοικτό γήπεδο, παίζει θεαματικά, έχει φοβερά σωματομετρικά δεδομένα και πιστεύω ότι ο Φώτης Κατσικάρης θα βρει τον τρόπο, νομίζω ήδη τον έχει βρει, και ο Γιάννης θα είναι πολύτιμος για την ομάδα μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…