Κεντρική NBA Τα “κλειδιά” στον Χόιμπεργκ
NBA

Τα “κλειδιά” στον Χόιμπεργκ

Fred Hoiberg

Fred Hoiberg

Πέντε ημέρες μετά την απομάκρυνση του Τομ Θίμποντο, οι Μπουλς ήρθαν σε συμφωνία με τον Φρεντ Χόιμπεργκ προκειμένου για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Ο 42χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ (παίρνοντας γενναία αύξηση από τα 2.6 εκατ. που λάμβανε ετησίως στο κολέγιο) και κάνει για πρώτη φορά το μεγάλο βήμα και αναλαμβάνει ομάδα του ΝΒΑ και, παράλληλα, καλείται να μπει στα παπούτσια του, επιτυχημένου, Θίμποντο.

Η κίνηση αυτή των ανθρώπων του οργανισμού, έρχεται να ενταχθεί στα πλαίσια μιας γενικότερης “στροφής” πολλών ομάδων προς νέους (ηλικιακά και προπονητικά) τεχνικούς, ιδιαίτερα μετά το -επιτυχημένο- “πείραμα” με τον Μπραντ Στίβενς, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τους Σέλτικς στα πλέι οφ φέτος.

Ο Χόιμπεργκ έχει αγωνιστεί σαν παίκτης στους Μπουλς από το 1999 μέχρι το 2003 ενώ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2010, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Άιοβα Στέιτ, όπου παρέμεινε μέχρι και πρότινος. Οι διοικούντες είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Χόιμπεργκ πριν ακόμα απολύσουν τον Θίμποντο ενώ είχαν προχωρήσει και σε κάποιες πολύ πρώιμες συζητήσεις, οι οποίες οδήγησαν σε συμφωνία μετά την απόφαση για αλλαγή στην άκρη του πάγκου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…