Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Πού ναι η μπάλα;

Πού ναι η μπάλα;

balls pagos

balls-pagos-paraxeni

Είναι ωραίο να διοργανώνει μια Ένωση (εν προκειμένω η ΕΣΚΑ) τουρνουά U22, ώστε τα παιδιά να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Ως εκ τούτου να συγχαρούμε την ΕΣΚΑ για την πρωτοβουλία. Και το γράφουμε σήμερα, που είναι και ο τελικός του τουρνουά, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Χολαργό.

Εντυπωσιακοί οι ημιτελικοί που έγιναν στο Περιστέρι (στο “Μαζαράκης“), με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στον πόντο της Νίκης Αμαρουσίου και τον Χολαργό να κερδίζει το Περιστέρι με τρεις πόντους. Κρίμα που δεν μπόρεσε κανείς από τη διοίκηση της ΕΣΚΑ να πάει στο γήπεδο, να δει τα παιδιά να δίνουν τον αγώνα τους. Θα είχαν δουλειές οι άνθρωποι, άλλωστε δεν είναι υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία, αν κι εγώ -αν ήμουν διοργανωτής- θα φρόντιζα να είμαι σ’ ολόκληρο το φάιναλ φορ, όχι μόνο στον τελικό.

Το θέμα είναι πως εκτός από την απουσία των διοικούντων, είχαμε και απουσία… μπάλας. Δεν φρόντισε κανείς (όχι, εδώ δεν φταίνε οι διοικούντες, φταίει αυτός που είχε την υπευθυνότητα, γιατί δεν περιμένω από τον πρόεδρο να κουβαλά μπάλες στο αυτοκίνητό του) να υπάρχουν μπάλες στο γήπεδο.

Μπάσκετ χωρίς μπάλα δεν παίζεται κι ευτυχώς, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Νίκη Αμαρουσίου είχαν μπάλες. Έδωσαν στους διαιτητές και -για την ιστορία- επιλέχθηκε μια μπάλα από αυτές που είχε ο Παναθηναϊκός και ήταν καλύτερη από τις άλλες.

Ενδεχομένως να είναι και… πρόταση και να μην το αντιληφθήκαμε. Του στυλ: “Πάρε την μπάλα σου κι έλα στο φάιναλ φορ“. Έχει το ενδιαφέρον της. Αν πάλι δεν είναι “άποψη“, καλό θα είναι να φροντίζουμε για τα βασικά, ώστε μια όμορφη διοργάνωση να μην μετατρέπεται σε καρακατσουλιό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…