Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο ρόλος του Σλούκα

Ο ρόλος του Σλούκα

sfairopoulos sloukas

sfairopoulos-sloukas

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, “σκουπίζοντας” τον Παναθηναϊκό στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά τα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου, ξεκίνησε αμέσως ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν με το θέμα παραμονής του Κώστα Σλούκα να είναι το σημαντικοτέρο που έχουν να λύσουν οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αποθέωσε τον 25χρονο Έλληνα γκαρντ, μιλώντας στην εφημερίδα “Αγορά”, ενώ αναφέρθηκε, παράλληλα, στον Βασίλη Σπανούλη, στους αδερφούς Αγγελόπουλους αλλά και εγκωμιαστικά σχόλια των παίκτων του για τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

τον Σλούκα: “Έχω αποδείξει με πράξεις ότι εμπιστεύομαι και τον Σλούκα και όλους τους παίκτες. Ο τρόπος με τον οποίο εμπιστεύθηκα όλους τους παίκτες πιστοποιείται από τον ρόλο που έχω δώσει στον καθένα ξεχωριστά. Άλλωστε, δεν ζήτησα την παραμικρή αλλαγή όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, υγιατί πίστεψα απόλυτα στο υλικό του. Θα μιλήσω με τον Κώστα, όπως και ο ίδιος έχει πει. Έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα, είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης.

Σε πολλούς κρίσιμους αγώνες έδωσε μεγάλη ώθηση για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Θέλω να συνεχίσει να έχει αυτόν τον σπουδαίο ρόλο. Γιατί να μην συνεχίσει; Εγώ το θέλω, ο Κώστας το θέλει, η διοίκηση το θέλει, ο κόσμος το θέλει. Γι΄αυτά που λέω για τον ρόλο του μπορούν να μιλήσουν οι πράξεις στο γήπεδο. Για μένα ήταν η καλύτερή του χρονιά. Αλλά δεν έχει σημασία μόνο πως εγώ θεωρώ ότι ήταν η καλύτερή του χρονιά. Είναι κάτι που έχουν διαπιστώσει όλοι”.

τα καλά λόγια που είπαν οι παίκτες του για τον ίδιο: “Είναι μεγάλη ικανοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλά σχόλια για μένα από τους παίκτες μου. Είναι αμοιβαίο. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές, εκείνοι κάνουν τη διαφορά. Βάζουν το σώμα τους και το πνεύμα τους στο γήπεδο κάθε μέρα. Θέλει μεγάλα κότσια να παλεύεις κάθε μέρα για τη νίκη σε δύο διοργανώσεις. Τα καλά λόγια είναι εκατέρωθεν, επομένως, Είναι μια σχέση ειλικρινής, χωρίς καμία ιδιοτέλεια”

το μυστικό που κράτησε καθαρό το μυαλό των παικτών: “Κρατήσαμε το μυαλό μας μόνο στο μπάσκετ, δεν χαλάσαμε το μυαλό μας με πρακτικές που είναι παρωχημένες. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με μεταγραφικά σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, με ξεπερασμένες τακτικές πριν από τους αγώνες που μπορεί να είχαν αποτέλεσμα πριν από κάποια χρόνια… Όχι, όμως, πλέον. Ούτε ο κόσμος τα πιστεύει πια όλα αυτά. Εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας συγκεντρωμένοι. Υπήρξαμε απολύτως αφοσιωμένοι. Ουδείς διατάραξε τον στόχο μας. Σε αυτό συνέβαλε, βεβαίως, και η εμπειρία των παικτών”.

την αντιμετώπιση στον Σπανούλη: “Δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό σε αντιμετώπιση για τον αρχηγό. Φυσικά, όταν έχεις έναν παίκτη της τεράστιας εμβέλειας του Σπανούλη, τον αντιμετωπίζεις με σεβασμό. Τον ίδιο σεβασμό, όμως, έδειξα και στον Πρίντεζη, τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, αλλά και στα νεότερα παιδιά, όπως τον Μουράτο. Είναι θέμα αρχών και φιλοσοφίας ζωής. Έχω πορευτεί ως άνθρωπος με αυτόν τον τρόπο. Είμαι ο εαυτός μου. Στην ομάδα λειτουργώ ακριβώς όπως στην καθημερινή μου ζωή. Δεν υπάρχει κάτι να με αλλοιώσει”.

τους αδερφούς Αγγελόπουλους: “Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για δεύτερη φορά, σε διαφορετικό πόστο φέτος. Είναι τιμή να είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό. Οι πρόεδροι, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να πορεύονται βάσει των αρχών τους και να κρατούν την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι απλοί άνθρωποι, συνεχώς κοντά στην ομάδα, κάθε στιγμή. Είναι πρόσχαροι, ανοιχτόκαρδοι και βοηθούν στον μέγιστο βαθμό.

Αγαπούν το μπάσκετ, ασχολούνται με το μπάσκετ πολλές ώρες κάθε μέρα, παίζουν μπάσκετ και οι ίδιοι. Είναι τεράστιο προτέρημα οι ιδιοκτήτες να καταλαβαίνουν το ίδιο το παιχνίδι, να αντιλαμβάνονται πώς και γιατί παίζει, ή συμπεριφέρονται ένας αθλητής, ο προπονητής, κάθε στέλεχος της ομάδας. Οι άνθρωποι αυτοί κρατούν ψηλά την ομάδα με πολλές θυσίες σε τέτοιες ημέρες κρίσης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…