Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο άνθρωπος των πλέι οφ

Ο άνθρωπος των πλέι οφ

mavrokefalidis

mavrokefalidis

petridis-giorgosΟι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα παιχνίδια. Είναι κανόνας. Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία παικτών που κρατούν τον καλύτερο εαυτό τους για τα πλέι οφ, για τους αγώνες που κρίνουν όλη τη σεζόν. Σε αυτήν σαφέστατα ανήκει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που στη φετινή “post season” εξελίσσεται σε “πρώτο βιολί” του Παναθηναϊκού. Κάτι η αποχώρηση του Γκιστ με τον οποίο -και με τον Φώτση βέβαια- μοιράζονταν το “4” κάτι και η μεγάλη εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, έχουν κάνει τον διεθνή φόργουορντ να δείχνει… “σεληνιασμένος“.

Η αρχή έγινε με τα παιχνίδια κόντρα στον Κολοσσό για τα προημιτελικά. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν έπαιξε πολύ στο πρώτο αλλά πρόλαβε να σημειώσει εννιά πόντους, να μαζέψει ισάριθμα ριμπάουντ και να μοιράσει τέσσερις ασίστ. Στα δύο επόμενα παιχνίδια με τους Ρόδιους και πολύ περισσότερο στα τρία παιχνίδια της ημιτελικής φάσης με τον ΠΑΟΚ έβγαλε “μάτια”, κερδίζοντας μάλιστα και στα πέντε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού με βάση το ranking.

Ο πίνακας που παραθέτουμε με τους αριθμούς του Μαυροκεφαλίδη από την κανονική περίοδο και τα πλέι οφ δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης αφού εμφανίζουν με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τη μεταμόρφωση του στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Σεζόν 2014/15

mavrokefalidis-pinakas

Αγαπημένη συνήθεια

Αρκεί το ως τώρα δείγμα των έξι αγώνων με Κολοσσό και ΠΑΟΚ για να χαρακτηρίσουμε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη “άνθρωπο των πλέι οφ”; Οχι, γι’ αυτό και η καταγραφή των αντίστοιχων αριθμών του στις προηγούμενες σεζόν είναι όχι απλά χρήσιμη αλλά απαραίτητη και τελικώς αρκετή για να πιστοποιηθεί αυτό το γεγονός. Στα περσινά πλέι οφ και τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ, ο 31χρονος φόργουορντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του όπως μαρτυρούν και οι 47 βαθμοί στο ranking έχοντας: 32 πόντους με 10/11 βολές, 11/16 δίποντα, 10 ριμπάουντ και 11 κερδισμένα φάουλ. Ενα άτυποτριπλ-νταμπλ” δηλαδή! Οσο για τους αριθμούς του στις προηγούμενες δύο σεζόν που έπαιξε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, φανερώνουν την άνοδο του στο διάστημα των πλέι οφ…

2013/14 με Παναθηναϊκό

mavrokefalidis-pinakas2

2010/11 με Ολυμπιακό

mavrokefalidis-pinakas3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…