Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο… άλλος ΠΑΟΚ

Ο… άλλος ΠΑΟΚ

paok omadiki

paok-omadiki

petridis-giorgosΚακά τα ψέματα, κανείς στον ΠΑΟΚ δεν είχε εξ αρχής την ψευδαίσθηση ότι η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει σε τρεις νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό σε διάστημα 7-10 ημερών. Κάτι όμως ο εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε την κανονική περίοδο -με έξι σερί νίκες, μία εκ των οποίων στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ– κάτι και τα δεδομένα προβλήματα του αντιπάλου, δημιουργούσαν εύλογα την προσδοκία για ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και μία ή δύο νίκες.

Ο ΠΑΟΚ όμως παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων για να πέσει αμαχητί στο σύνολο της σειράς (0-3) αλλά και σε κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά (έχασε με διαφορές 25, 14 και 18 πόντων αντίστοιχα). Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτήν την εικόνα, για μία ομάδα που σπανίως παρατούσε παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και κατάφερε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού τόσο στα δύο εντός έδρας παιχνίδια -στην κανονική περίοδο νίκησε με 17 και στον ημιτελικό του κυπέλλου έχασε στην εκπνοή του Γιάνκοβιτς– όσο και στο εκτός έδρας -έχασε πιο δύσκολα από όσο μαρτυρά το τελικό 83-69;

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν τη σειρά με τον Παναθηναϊκό δεν είδαμε τον ΠΑΟΚ που γνωρίζαμε και συνηθίσαμε σε όλη τη σεζόν, ούτε στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο. Μία απλή αποτύπωση των αριθμών του “Δικεφάλου” στην κανονική περίοδο σε σύγκριση με αυτούς τους έξι ως τώρα αγώνες των πλέι οφ -με μεγαλύτερο προφανώς το δείκτη δυσκολίας- οδηγεί σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στην επίθεση αφού ο ΠΑΟΚ σκοράρει εννιά πόντους λιγότερους στα πλέι οφ και σε σύγκριση με την κανονική περίοδο έχοντας ποσοστό κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες χειρότερο στα δίποντα.

Pinakas-paok

Αυτή η αρνητική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ των πλέι οφ δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια και της μέτριας ως κακής απόδοσης παικτών που ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι της πορείας της ομάδας στη σεζόν. Ενδεικτικά σημειώνουμε…

ΚΑΡΤΕΡ: Ο Αμερικανός είχε μέσους όρους 12,5 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ στην κανονική περίοδο, αριθμοί που στις πέντε συμμετοχές του στα πλέι οφ έπεσαν στους 8,6 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ενώ από το 33,64% στα τρίποντα βρέθηκε στο 18,1%. Το ranking του έμπειρου γκαρντ παρουσιάζει πτώση μεγαλύτερη του 100% αφού από το 12,80 της κανονικής περιόδου έπεσε στο 5,80 στα πλέι οφ.

ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ: Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν παρουσιάζει πτώση ανάλογη του συμπατριώτη του όμως σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα απόδοσης της κανονικής περιόδου. Οι 11,58 πόντοι έπεσαν στους 10 με μεγάλη πτώση και στις τρεις κατηγορίες των σουτ (-15% στις βολές, -11% στα δίποντα, -16% στα τρίποντα) και τελικά το ranking από το 13,85 βρέθηκε στο 10,67.

Σε όλα αυτά συνυπολογίστε την πολύ σημαντική απώλεια του Βον, του μοναδικού ουσιαστικά κλασικού σέντερ της ομάδας και την μέτρια απόδοση άλλων παικτών που χαρακτηρίζονται “ρολίστες” για να αντιληφθείτε ότι στα φετινά πλέι οφ, κάτι δεν πάει καλά για τον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…