Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μη εφαρμόσιμη η απόφαση

Μη εφαρμόσιμη η απόφαση

giannakopoulos-papadopoulos

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού, μετά τις τιμωρίες του αθλητικού δικαστή προς την “πράσινη” ΚΑΕ και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ήταν άμεση. Στα γραφεία της ΚΑΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή των νομικών των “πρασίνων”, Γιώργου Ελμαλή και Μαργαρίτας Θάνου, όπως επίσης και την παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει το παρών.

Οι “πράσινοι” εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία εξηγούν πως οι τιμωρίες είναι μη εφαρμόσιμες.

Αναλυτικά:
“Οι σημερινές “έγκαιρες” αποφάσεις του ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ με τις οποίες τιμωρούνται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο κ.Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής , επειδή:
1) Η αναγκαστική διαιτησία απαγορεύεται από το άρθρο 8 του Συντάγματος.
2) Άρα, η διαιτητική δικαιοδοσία του ΜΔΟ περιορίζεται μόνο σε όλους όσοι είχαν προσυπογράψει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.
3) Ο κ.Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν έχει προσυπογράψει ως μέτοχος την ως άνω Προκήρυξη και κατά συνέπεια δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΜΔΟ, ακόμη κι αν μπορούσε να θεωρηθεί πως παραμένει μέτοχος στην άνω Α.Ε.- γεγονός αβάσιμο.
4) Λόγω των προαναφερθέντων, οι δύο ως άνω αποφάσεις, όπως και οι λοιπές εκδοθείσες από το Νοέμβριο του 2014, ως αντισυνταγματικές, θα παραμείνουν ανεφάρμοστες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Προπόνηση και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (18/04, 17:0…