Κεντρική NBA Μένει ή φεύγει ο Μπλατ;
NBA

Μένει ή φεύγει ο Μπλατ;

lebron pushes blatt

lebron pushes blatt

Υπήρξαν πολλά περιστατικά μέσα στη σεζόν, που υποδείκνυαν, πως η σχέση του Ντέιβιντ Μπλατ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ήταν η συνηθισμένη μεταξύ ενός προπονητή και του παίκτη του. Ο ρούκι, στο ΝΒΑ, Μπλατ φαινόταν να έχει έναν άχαρο και διακοσμητικό ρόλο και τον “βασιλιά” να είναι αυτός που κινεί τα “νήματα” στο παρκέ και τα αποδυτήρια. Τα όσα μετέδωσε ο εγκεκριμένος δημοσιογράφος, Μαρκ Στέιν, υπερτονίζουν αυτήν την εικόνα.

“Το βίωσα από πρώτο χέρι, καλύπτοντας το ρεπορτάζ των πάγκων για το ραδιόφωνο του ESPN. Ο ΛεΜπρόν ήταν αυτός που καλούσε τα τάιμ άουτ και έκανε τις αλλαγές ενώ τα “έψελνε” στον Μπλατ, ύστερα από αποφάσεις που δεν του άρεσαν. Ο Τζέιμς μιλούσε πολύ συχνά, με τον συνεργάτη του Μπλατ, Τάιρον Λου, και διακρινόταν μια απάθεια προς τον προπονητή του, σαν να μην υπήρχε.

Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα περιστατικό, όταν ο ΛεΜπρόν κουνούσε υπερβολικά έντονα το κεφάλι, υποδεικνύοντας την άρνηση του για ένα play που σχεδίασε ο Μπλατ, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ στο Game 5 των Τελικών. Αυτό ώθησε τον Μπλατ, να σβήσει το σχέδιο από το πινακάκι του και να σχεδιάσει, επί τόπου, άλλο” αποκάλυψε ο Στέιν.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στη σειρά με το Σικάγο, όταν ο Τζέιμς αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες του προπονητή του, πήρε το τελευταίο σουτ και πρόλαβε την κόρνα της λήξης, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Μπουλς. Ενώ χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν, όταν είχε σπρώξει τον προπονητή του μακριά ενώ διαμαρτυρόταν σε διαιτητές.

Ο ίδιος ΛεΜπρόν πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένος να “τελειώσει” τον Μπλατ. Όπως σημείωσε ο Μπράιν Ουίντχορστ, που έχει επιφορτιστεί με την κάλυψη όλων όσων περιβάλλουν τον ΛεΜπρόν και την εκάστοτε ομάδα του, η παραμονή του στο ρόλο του… “αγάλματος”, είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον “βασιλιά” καθώς έτσι, ο ίδιος θα συνέχιζε να “λύνει” και να “δένει” στην ομάδα, κάνοντας το απόλυτο κουμάντο, χωρίς να του λέει κανείς τίποτα. Η επιθυμίες του είναι διαταγή, γι’ αυτό άλλωστε και οι διοικούντες τον σύλλογο θα του επιτρέψουν να συμβάλλει αποφασιστικά στο χτίσιμο του ρόστερ, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…