Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Κερδίσαμε από την άμυνα”

“Κερδίσαμε από την άμυνα”

Soulis Markopoulos Paok

Soulis Markopoulos-Paok

Ο ΠΑΟΚ με τρομερή ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφερε να φύγει νικητής από την πρώτη αναμέτρηση του μικρού Τελικού, με τον Άρη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ είπε τα καλύτερα για τους παίκτες του και την προσπάθεια τους.

Αναλυτικά:
Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το πρώτο ματς της σειράς έχει πάντα δυσκολίες για την γηπεδούχο ομάδα. Ξέραμε ότι ο Άρης παίζει σκληρή άμυνα. Παρόλα αυτά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί υπερέβαλλαν εαυτούς. Βρήκαμε ρυθμό μέσα από την άμυνα, βάλαμε καλάθια, αλλά κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε στον Άρη το δικαίωμα να επιστρέψει. Τους αφήσαμε να βάλουν καλάθια, με αποτέλεσμα η διαφορά που είχαμε να εξανεμιστεί“.

“Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Ο Άρης έχτισε μία διαφορά, αλλά από το 28′ και μετά η ομάδα βρήκε λύσεις από την άμυνα, βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε το παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και τι μπορούμε να συμπληρώσουμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα”.

Για το κακό διάστημα του ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο, ανέφερε: “Δώσαμε το δικαίωμα στον Άρη να μπει στο ματς. Είχαμε να δώσουμε τρία φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν το κάναμε. Όταν αλλάζουν οι ισορροπίες μέσα στο ματς, το στρες μεγαλώνει”.

Για την ευστοχία του ΠΑΟΚ από τα 6,75 και τα 35 τρίποντα που σούταραν οι παίκτες του: “Οι παίκτες συμπεριφέρονται ανάλογα με την ροή του παιχνιδιού”.

Τους παίκτες του “δικεφάλου του Βορρά” εκπροσώπησε ο Τζέικ Οντουμ, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι με τον μεγάλο μας αντίπαλο στην πόλη. Ξέραμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή. Αρχίσαμε και τελειώσαμε δυνατά το παιχνίδι και αυτό έχει σημασία. Στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν καλύτερα, αφήσαμε να ξεφύγει το ματς. Παλέψαμε όλη τη χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας, είμαστε χαρούμενοι που το διατηρήσαμε σήμερα και προφυλάξαμε την έδρα”.

Για την αλλαγή απόδοσης στο τέταρτο δεκάλεπτο είπε: “Στα πλέι οφ στα τέταρτα δεκάλεπτα όλοι πρέπει να βγουν μπροστά. Μας βοήθησε και ο κόσμος και το γυρίσαμε… Μπήκαν ένα, δύο σουτ. Αυτό χρειαζόμασταν και αυτό μας έθρεψε. Τα σουτ ήρθαν σε μένα, θα μπορούσε να ήταν και κάποιος άλλος. Ήταν θέμα μομέντουμ, αφού μπήκε το πρώτο ένιωθα καλύτερα και έβαλα και το επόμενο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…