Κεντρική NBA Ένας Τζέιμς δεν φέρνει την άνοιξη (vid)
NBA

Ένας Τζέιμς δεν φέρνει την άνοιξη (vid)

curry james

curry-james

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν συγκλονιστικός σε ακόμα ένα παιχνίδι αλλά οι Ουόριορς απέδειξαν, ξανά, ότι η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που κερδίζει, πόσο μάλλον όταν διαθέτει στις τάξεις της τον φετινό MVP. Ο Στεφ Κάρι, πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στους Τελικούς και οι “πολεμιστές κατατρόπωσαν τους Καβαλίερς με 104-91, στο Όκλαντ, πήραν το προβάδισμα στη σειρά (3-2) και βρίσκονται μια νίκη μακριά από την επιστροφή τους στην κορυφή του ΝΒΑ, ύστερα από 40 χρόνια! Η ιστορία βρίσκεται με το μέρος τους καθώς με το συγκεκριμένο σύστημα (2-2-1-1-1) διεξαγωγής των Τελικών, η ομάδα που πήρε το Game 5, μετά από ισοπαλία (2-2), έχει κατακτήσει και τον τίτλο στις 12 από τις 14, συνολικά, περιπτώσεις!

Το παιχνίδι ήταν ακόμα ένα απολαυστικό ντέρμπι, απέναντι στις δύο καλύτερες ομάδες του “μαγικού κόσμου”, φέτος, με 20 εναλλαγές στο προβάδισμα και 10 ισοπαλίες να πραγματοποιούνται. Οι “ιππότες” είχαν μια ελαφρά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι “πολεμιστές” πήραν τα ηνία της αναμέτρησης στα τελευταία λεπτά όταν και μετέτρεψαν το 85-84 σε 104-91, χάρη στο απίστευτο σόου του Κάρι.

james vs warriors

Αμφότερες οι ομάδες, κινήθηκαν στη λογική του small ball κάτι, κάτι το οποίο εφάρμοσαν αρκετά καλά και οι φιλοξενούμενοι, αναγκαστικά, καθώς με τον Μοζγκόφ μέσα, οι Ουόριορς είχαν μεγαλύτερη ταχύτητα και εξέθεταν οποιαδήποτε ολιγωρία των αντιπάλων τους, στην άμυνα. Ο Τζέιμς κλήθηκε να παίξει ακόμα και σέντερ και τα κατάφερε περίφημα, όμως οι συμπαίκτες του, εν γένει, δεν τον ακολούθησαν.

Ο ηγέτης της ομάδας του Στιβ Κερ, εκτέλεσε τους Καβς με 37 πόντους και 7/13 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ύστερα από “μαγικές” ντρίμπλες που “ζάλισαν” τον Ντελαβεντόβα, ενώ επιπλέον είχε 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Ντρέιμοντ Γκριν (16π.-9ρ.-6ασ.) ήταν ξανά εκ των κορυφαίων, ενώ ο Άντρε Ιγκουοντάλα (14π.-8ρ.-7ασ.) καταλυτικός, όπως και σε όλη τη σειρά.

curry-dellavedova

Από το Κλίβελαντ, ο “Βασιλιάς” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 40 πόντους (12/26 διπ.-3/8 τρ.-7/9 βολές), 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ αλλά η μεγαλειώδη εμφάνιση του (ακόμα μια), πήγε στράφι. Τρίσταν Τόμσον (19π.-10ρ.) και Τζέι Αρ Σμιθ (10π.-7ρ.) ήταν οι μόνοι που κατάφεραν να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες στον Τζέιμς, αλλά επ’ ουδενί αρκετοί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…