Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έμφαση στους Έλληνες”

“Έμφαση στους Έλληνες”

sakota

sakota

Ο Ντράγκαν Σάκοτα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα (03/06), στα κεντρικά γραφεία της ΚΑΕ, όπου μίλησε σε όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης, αναφέρθηκε στην “ανύψωση” του μπασκετικού τμήματος στην υπόληψη του κόσμου της ομάδας και έκανε απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε και μίλησε για το σχεδιασμό εν όψει αυτής που θα έρθει. Επιπλέον, στάθηκε στην επιτακτική ανάγκη απόκτησης Ελλήνων παικτών αλλά και τη δημιουργία αυτών, μέσω των τμημάτων υποδομής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αντιμετώπιση των οπαδών προς το μπάσκετ του συλλόγου: “Ο ΑΕΚτζής βρίσκει πληροφορίες για την ομάδα, καμαρώνει, θυμώνει, αλλά βρίσκει ειδήσεις και πληροφορίες. Αυτή η χρονιά είναι η πιο ευχάριστη περίοδος. Η ΑΕΚ πέρασε ένα καταστροφικό διάστημα, βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία και δεν το αξίζει αυτό η ομάδα και ο κόσμος της. Γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει στις διακρίσεις η ομάδα. Αυτό που θέλει κάθε ΑΕΚτζης“.

Για τους στόχους: “Είναι δύσκολο να βάζεις τόσο ψηλούς στόχους νωρίς. Πάντα είναι στο μυαλό μας, αλλά πρέπει να πάμε σκαλί σκαλί.

Κανείς από εμάς δεν είναι μεγαλύτερος από την ΑΕΚ. Υπάρχει ιστορία, θα υπάρχει και μέλλον. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε ο, τι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε να έχουμε γερές βάσεις για να μας βοηθήσουν σε βάθμος 20 χρόνων. Εννοείται ότι εμείς δεν θα είμαστε εδώ, αλλά το σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει”.

Για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο: “Το πιο ευχάριστο είναι ότι εμφανίζονται άνθρωποι όπως ο κύριος Αγγελόπουλος που δείχνει ενέργεια, πάθος, αφιερώνει χρόνο, συζητά με νέα παιδιά για να τα φέρει στην ΑΕΚ. Όταν έχεις έναν τέτοιο πρόεδρο, υποχρεώνεσαι να δώσεις το μάξιμουμ. Εμείς δώσαμε το μάξιμουμ, βελτιώθηκαν όλοι οι παίκτες μας, προσφέραμε θέματα, υπήρχαν ματς που βάλαμε 100 πόντους. Οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια. Κάποιοι θέλουν τη νίκη σε κάθε αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό”.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς: “Υπήρχαν τέσσερις διακοπές μες στο πρωτάθλημα και δυσκόλευε την πορεία μας. Η ομάδα δεν έπαιξε στην Ευρώπη και ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσει σταθερή φόρμα. Οι επιλογές που έγιναν από τον προηγούμενο κόουτς έγιναν σε μια περίοδο χωρίς πολλά χρήματα και με χαμηλότερους στόχους. Εμείς ξέραμε ότι η πορεία έπρεπε να είναι καλύτερη.

Οι στόχοι άρχισαν να αλλάζουν και οι επόμενες επιλογές έγινα προσεκτικά, όπως του Ίνγκλις και του Ντελινικάιτις. Μετά προσθέσαμε τον Αθηναίου, τον Μπονσού, τον Χέρστον και τέλος τον Ουίλμπεκιν. Στο τέλος της χρονιάς είδα βελτίωσε από όλους, ακόμη και από αυτούς που είχαν μειωμένο χρόνο συμμετοχής”.

Για τη σημασία των ακαδημιών: “Πρέπει να γεμίσουμε τις ομάδες στο παιδικό, στο εφηβικό και στην κάτω 22 και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα κλειστό καμπ στο ΟΑΚΑ για να κάνουμε επιλογές παικτών από 16 μέχρι 21 ετών. Είναι μία περίοδος που τα παιδιά έχουν δικαίωμα μεταγραφής. Το καμπ θα διαρκέσει τρεις μέρες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν μπορούμε να τους πάρουμε όλους”.

Για τη φρενίτιδα με τις μεταγραφές: “Να σας ευχαριστήσω διότι έχετε γράψει περίπου 50 ονόματα για την ΑΕΚ. Μπορούμε να φτιάξουμε πέντε ομάδες. Αλλά υπάρχουν κάποιες προτάσεις που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Δε με πειράζει, αλλά δείχνει το ενδιαφέρον για το οποίο μιλούσαμε πριν”.

Συγκρίνοντας την ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν και στο τέλος αυτής: “Αυτό που ξεκινάει από την αρχή είναι η ομάδα. Κανείς δεν ήξερε τον Σεπτέμβριο, χωρίς προετοιμασία, χωρίς γήπεδο, μετά από πέντε μήνες πως θα μιλούσαμε για άλλους στόχους. Ούτε συμβόλαια υπήρχαν παρά μόνο για ένα χρόνο. Ο Ντούσαν ήταν ο πρώτος και αναγκαστικά συζητήσαμε για συνέχεια και δέχθηκε να μείνει για παραπάνω χρόνια”.

Για τους παίκτες που θα ανανεώσουν: “Τελείωσε η σεζόν και λέει κάποιος ότι έχουμε μόνο τρία συμβόλαια. Έτσι είναι, αλλά όλοι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί φέτος είναι υπό ανάλυση. Κάποιους θέλουμε να μείνουν, αλλά όταν θες να κάνεις μία ομάδα στην Ελλάδα και οι κανονισμοί είναι έτσι, κοιτάζεις πρώτα τους Έλληνες. Αυτό το νούμερο Ελλήνων παικτών μπορεί να είναι 9-10 παίκτες. Συζητάμε με τους ξένους, έχουμε κάνει σκάουτινγκ σε πολλά ονόματα, αλλά μεταγραφές δε γίνονται μέσα στη σεζόν”.

Για τη σημασία των Ελλήνων αθλητών: “Οι Έλληνες παίκτες είναι “κλειδιά“. Ο Μενσά και ο Χάντερ είναι θεαματικοί παίκτες, αλλά αυτοί οι παίκτες ποτέ δεν θα βγάλουν την ψυχή που θα βγάλουν οι Έλληνες. Αυτό που έκαναν ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, τα παιδιά που έφεραν τα κύπελλα στις ομάδες. Είναι δύσκολο να το κάνει ένας ξένος. Οι Ελληνες ξέρουν την πραγματικότητα και πιο εύκολα μπορείς να έχεις μία γερή βάση. Αυτό είναι το σκεπτικό μας.

Κάνουμε κινήσεις για τα επόμενα χρόνια από χαμηλότερες κατηγορίες να ανέβουν και να μπουν στην ΑΕΚ. Όπως έγινε πριν από πολλά χρόνια με την ομάδα που έφτασε να πάρει το πρωτάθλημα το 2002. Ξέρουν όσοι με γνωρίζουν πόσα παιδιά έχουν βγει από τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε είχαμε τον Πέρο Άντιτς από τις επιλογές που κάναμε τότε. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλα ταλέντα, αλλά είναι λογικό να κάνουμε και λάθη“.

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την προετοιμασία: “Θέλουμε να έχουμε τουλάχιστον 80% έτοιμη ομάδα πριν ξεκινήσει προετοιμασία. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε όλη την ομάδα. Αυτές οι εβδομάδες που είναι μπροστά μας είναι σημαντικές. Σύντομα θα έχουμε κάποια νέα, διότι κάποια πρωταθλήματα τρέχουν ακόμα.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου, αν το πρωτάθλημα αρχίσει στα μέσα Οκτωβρίου και το πρώτο στάδιο θα είναι Καρπενήσι από 17 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη φάση θα γίνει στη Σαρδηνία, όπου θα πάμε στις 8 Σεπτέμβρη. Στις 9 του μηνός έχουμε φιλικό παιχνίδι με τη Σάσαρι και στις 13 έχουμε ένα τουρνουά με τη Σάσαρι. Μπορεί να είναι επίσης η Γαλατάσαραϊ ή η Νταρουσάφακα. Δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα είναι τουρνουά με καλές ομάδες. Θα είμαστε περίπου 10 μέρες εκεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…