Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Δεν ήταν και τόσο δύσκολο”

“Δεν ήταν και τόσο δύσκολο”

lojeski

lojeski

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε χθες (14/6) το ενδέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας του, επικρατώντας στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 94-73 και κάνοντας το 3-0 στη σειρά των τελικών. Ένας εκ των κορυφαίων παικτών των Ερυθρολεύκων στους τελικούς και όχι μόνο του πρωταθλήματος ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από το Φάιναρ Φορ της Μαδρίτης και μετά.

Ο Αμερικανός φόργουορντ πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ελλάδα και λίγη ώρα μετά τον τρίτο τελικό, μίλησε στο eBasket.gr για τον τρόπο που οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, τα συναισθήματα του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσα από τη σκληρή δουλειά μας, καταφέραμε να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο, ο οποίος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρυσι δεν τα καταφέραμε, παρότι είχαμε καλή ομάδα, αλλά φέτος οι κόποι μας ευτυχώς ανταμείφθηκαν. Θεώρω πως αξίζαμε πέρα για πέρα το πρωτάθλημα”, δήλωσε πανευτυχής ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έκανε στη συνέχεια έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς.

” Θεωρώ πως η χρονιά ήταν πολύ καλή για τον Ολυμπιακό. Κατακτήσαμε μετά από τρία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ βγήκαμε δεύτερη στην Ευρώπη, πράγμα σπουδαίο καθώς  η Ευρωλίγκα  είναι πάντα δύσκολη και απαιτητική και πρέπει να έχεις πολύ δυνατή ομάδα για να την κατακτήσεις”.

Για τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: “Ήμασταν σε όλα τα παιχνίδια καλύτεροι από τον αντίπαλο μας, γι’ αυτό και τα κερδίσαμε όλα. Σίγουρα στο ΟΑΚΑ είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις, αλλά γενικότερα δεν θεωρώ πως ήταν και τόσο δύσκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, καθώς στην έδρα μας, ειδικά στο τρίτο παιχνίδι, νικήσαμε σχετικά άνετα”.

Εν κατακλείδει, όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, τόνισε: “Τώρα έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να ξεκουραστούμε. Θα επιστρέψω στις ΗΠΑ για να χαλαρώσω τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια θα γυρίσω στην Ελλάδα. Η γυναικά μου γεννάει και το τρίτο μας παιδί, ενώ τον Αύγουστο θα είμαι στην προετοιμασία του Βελγίου για το Ευρωμπάσκετ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…