Κεντρική Basket League Άρης Από τα χείλη του Βεζένκοφ

Από τα χείλη του Βεζένκοφ

Alexander Vezenkov

Alexander Vezenkov

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κόουτς του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, θα συναντηθεί με τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Νίκο Λάσκαρη, όχι μόνο για να καθοριστεί το μπάτζετ της νέας περιόδου αλλά και να χαραχθεί η στρατηγική για το 2015-16.

Το θέμα της συνάντησης είναι σημαντικό, αλλά το πλέον σημαντικό για την διοίκηση και τον προπονητή του Άρη είναι ο Βεζένκοφ. Και αυτό διότι κανείς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει αν ο Σάσα Βεζένκοφ θα παραμείνει στην ομάδα των Κιτρίνων ή όχι. Με λίγα λόγια; Ολοι κρέμονται απο τα χείλη του νεαρού φόργουορντ για τα… μάτια του οποίου σφάζονται πολλοί. Και εννοείται πως για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας θα κριθούν πολλά από την απόφαση που θα πάρει ο Σάσα Βεζένκοφ, διότι άλλοι παίκτες θα αποκτηθούν αν μείνει και άλλοι παίκτες, αν τελικά αποτελέσει παρελθόν.Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της στελέχωσης του ρόστερ και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνουν κινήσεις άμεσα, ειδικά στις θέσεις των ψηλών.

Ο Άρης, αυτή τη στιγμή, έχει να αντιμετωπίσει τον μάνατζερ του παίκτη Νίκο Λώτσο. Έναν από τους παλιούς, έμπειρους και ικανούς ατζέντηδες. Και όταν λέμε να αντιμετωπίσει, εννοούμε πως πρόκειται για σκληρό διαπραγματευτή που αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια του δυνατές οικονομικά προτάσεις για τον πελάτη του. Και το ερώτημα είναι τι θέλει να κάνει η νέα ιδιοκτησία του Άρη. Θα ακολουθήσει την μέχρι τώρα τακτική του ξεπουλήματος; Ή είναι αποφασισμένη να κτίσει μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα κρατώντας τον Βεζένκοφ; Και βέβαια ενα ακόμη ερώτημα είναι, τι θέλει να κάνει ο παίκτης. Θέλει να μείνει ή να αλλάξει ομάδα και να παίξει (κυρίως ) στην Ευρωλίγκα;

Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κρατήσουν τα νέα παιδιά με πρώτο τον Παπανικολάου. Ο νέος ιδιοκτήτης έχει χρήματα και έχει πλέον διαπραγματευτικό ατού. Θα φανεί τις επόμενες μέρες. Ο Άρης πάντως έχει μία ακόμη ευκαιρία να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα κτίζοντας την γύρω από αυτό το μεγάλο ταλέντο που λέγεται Βεζένκοφ.

Βέβαια θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι επί της ουσίας ο ίδιος ο Σάσα Βεζένκοφ “έδειξε” το …μετέωρο βήμα του, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Προσέξτε τι είπε:

Για τις λίγες μέρες ξεκούρασης: “Θα ξεκουραστώ μέχρι την Τετάρτη, για να χαλαρώσω λίγο. Μετά ξεκινώ δουλειά στη Θεσσαλονίκη και ενδέχεται να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στις ΗΠΑ”.

Για το ότι φαίνεται να ζει για το μπάσκετ: “Το αγαπάω πάρα πολύ, δεν ξεκουράζομαι ποτέ πάνω από 5-6 μέρες και προσπαθώ πάντα να γυμνάζομαι, να κάνω σουτ και βάρη για να μένω σε καλή κατάσταση”.

Για το ότι συνήθως παίζει σε δυο δυο διοργανώσεις εθνικών ομάδων: “Έχω συνηθίσει να παίζω σε δυο διοργανώσεις τα καλοκαίρια. Φέτος θα λείπουν οι αγώνες και θα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα”.

Για τον ηγετικό ρολο που έχει σε μια ομάδα όπως ο Άρης: “Από την αρχή ο προπονητής έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και πιστεύω πως τον έβγαλα ασπροπρόσωπο και είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ. Σίγουρα είναι βαριά η φανέλα, αλλά πάντα είναι ωραίο να παίζεις με δημιουργικό άγχος. Είναι πολύ όμορφο και δεν με γεμίζει με πίεση”.

Για το γεγονός πως προέρχεται από μπασκετική οικογένεια: “Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου, με κριτικάρει πιο σκληρά από όλους αλλά μου λέει και τα καλύτερα πράγματα. Έχουμε κάνει τα πάντα μαζί από μικρή ηλικία για να καταφέρω πράγματα και με έχει κάνει να πιστέψω πως μόνο από την προπόνηση μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Συζητάμε για μπάσκετ συνέχεια πριν και μετά τους αγώνες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και στιγμές που μιλάμε και για άλλα πράγματα”.

Για την πορεία του Άρη στη φετινή σεζόν: “Ήταν μια μεγάλη χρονιά, ο κόουτς ήρθε τελευταίος απ” όλους. Το ρόστερ μπορεί να μην φάνταζε σπουδαίο, αλλά το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τους ξένους στο ελληνικό περιβάλλον. Είχαμε μεγάλες διακοπές, άσχημες ήττες και σπουδαίες νίκες. Κάναμε μικρά θαύματα. Θα ήταν πιο δίκαιο να πάει η σειρά με τον ΠΑΟΚ σε πέμπτο ματς”.

Η διοίκηση του Άρη κατάφερε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ από την αρχή, γιατί αν μηδενιζόμασταν θα ήταν άσχημα τα πράγματα. Ξεκίνησε το καλό μομέντουμ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Βγήκαμε τέταρτοι επειδή η ΑΕΚ έκανε κάποιες απρόσμενες ήττες τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε”.

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη: “Όλες οι ομάδες χρειάζονται κάποιο οικονομικό κύρος, για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Τα τελευταία τρια χρόνια η διοίκηση πάλευσε και φέτος ήρθε ο κύριος Λάσκαρης. Είναι δεδομένο και σπουδαίο το γεγονός πως θα βοηθήσει. Χρειάζεται υπομονή και σωστά βήματα, για να γίνει κάτι μεγάλο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ”.

Για το αν μπορεί κάποια ομάδα να μπει… σφήνα στους δυο μεγάλους: “Τα επόμενα δυο-τρία χρόνια είναι δύσκολο να συμβεί κάτι, αλλά σιγά σιγά το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικό αν υπάρχει σωστό πλάνο και διάρκεια στις ομάδες”.

Για το ότι αποτελεί “καυτό” όνομα για το καλοκαίρι: “Αν δεν υπάρχει Ευρώπη στον Άρη δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Αν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση, θα συζητήσω μαζί του, αλλά θα πρέπει να περιμένω τις προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες. Χρειάζεται υπομονή, συγκεκριμένα βήματα, να μελετήσω όποιες προτάσεις και να συζητήσω με οικογένεια και μάνατζερ”.

Για το ότι δεν βιάζεται να πάει στο ΝΒΑ, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης έκανε κάτι ασύλληπτο, έχει όλα τα προσόντα για να γίνει το next big thing. Δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Μέσα από την Ευρώπη, τα σκληρά παιχνίδια και τον σκληρό ανταγωνισμό θα καταφέρω να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο που είναι και ο στόχος μου. Με σωστή δουλειά, εξέλιξη και υγεία πιστέυω πως στο μέλλον μπορώ να τα καταφέρω. Σίγουρα όμως πρέπει να δουλέψω πολύ. Οφείλω όμως πρώτα να καθιερωθώ στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε για το ΝΒΑ”.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: “Σίγουρα είναι πολύ τιμητικές ενδεχόμενες προτάσεις από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπης. Προς το παρόν πάντως δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Περιμένω και ελληνικό διαβατήριο. Είμαστε στο τελικό στάδιο και περιμένουμε να βγει από τον Υπουργό και να έρθει στα χέρια μου”.

Για το αν με το ελληνικό διαβατήριο θα μπορούσε να αγωνιστεί και στην Εθνική Ομάδα: “Δεν έχω δικαίωμα και έχω επιλέξει κι έναν δρόμο από μικρός”.

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…