Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μαδρίτη 2015 “Το παρελθόν μας δίδαξε”

“Το παρελθόν μας δίδαξε”

pablo laso

pablo-laso

Μαδρίτη, αποστολή
karaliΙκανοποιημένος για τη νίκη πρόκριση, ήρεμος και χωρίς τάσεις ρεβανσισμού εμφανίστηκε αμέσως μετά τον ημιτελικό με την Φενέρμπαχτσε ο Πάμπλο Λάσο.
Αναλυτικά όσα είπε:
“Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη, ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως το περιμέναμε άλλωστε. Παίξαμε καλά αμυντικά και στη 2η περίοδο κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε ευστοχία και πήραμε διαφορά στο σκορ από το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό ξέραμε πως θα άλλαζε κάτι, ελέγξαμε όμως το σκορ και τα συναισθήματά μας και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Φενέρ έδειξε καρδιά, ξέρω τον Ζέλικο και περίμενα ότι έτσι θα κάνει.

Για τον Ολυμπιακό: “Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, το σημαντικό είναι πως έχουμε εξελιχθεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Οι αλλαγές σε κάνουν να προσαρμόζεσαι, και είναι πρόκληση για εμένα. Σταθήκαμε καλά φέτος, μια σεζόν όπου είχαμε πολλούς νέους παίκτες. Διαφορές υπάρχουν αλλά δεν σκέφτομαι το παρελθόν, δίνω αξία στους παίκτες που είχαμε και είμαι περήφανος γι’ αυτούς που έχω τώρα”.

Για τον Γκουστάβο Αγιόλ: “Πάντα πιστεύω πως ένας παίκτης μπορεί να παίξει καλύτερα, ο Γκουστάβο είχε εξέλιξη, έκανε σπουδαίο παιχνίδι, είχε την υπομονή να συνεχίσει να δουλεύει και πίστευε ότι θα φτάσει η στιγμή του, κι εμείς πιστεύαμε σε αυτόν”.

Για τον Νοτσιόνι: “Ο χαρακτήρας του Νοτσιόνι είναι σημαντικός, μέσα από τις αλλαγές είναι εύκολο να δεις τους αριθμούς αλλά υπάρχουν και άλλα που δεν δείχνουν οι αριθμοί. Ο Νοτσιόνι έχει καρδιά που περνάει στην ομάδα και είναι σημαντικό αυτό για εμάς, τον χρειαζόμαστε. Την Κυριακή τους χρειαζόμαστε όλους, γιατί ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και κανείς δεν μπορεί να πως δεν είναι”.

Για το παρελθόν: “Το μάθημα που πήραμε από τους άλλους τελικούς είναι ότι… χάσαμε. Είναι διαφορετικά ωστόσο, δεν έχω παρά καλά λόγια να πω για την ομάδα την Κυριακή, είναι ένα ματς, όπου η εμπειρία μετράει αλλά είναι διαφορετικό ματς. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που τους αποκλείσαμε, δύο από την ήττα στο Λονδίνο, φέτος δεν τους αντιμετωπίσαμε. Δεν είμαι ρεβανσιστής, κοιτάω μπροστά, αυτή τη στιγμή αυτό που με βαραίνει είναι αυτό που έχω μπροστά μου. Το παρελθόν μας έχει διδάξει, αλλά την Κυριακή έχουμε ένα άλλο ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει ένα σημαντικό πυρήνα, είναι αθλητικοί τύποι με φυσικά χαρίσματα”.

Για την πίεση του τελικού: “Στο τέλος η λέξη πίεση και ενθάρρυνση είναι παράλληλες. Έχουμε και οι δύο πίεση, έχουμε και οι δύο κίνητρο για τη νίκη. Εκτιμούμε που φτάσαμε εδώ, σαν προπονητής δεν θα ήθελα να σκεφτώ πως η δουλειά μιας ομάδας κρίνεται μόνο από ένα παιχνίδι. Ένας τελικός Ευρωλίγκας αποτελεί κίνητρο και για τις δύο ομάδες”.

Για το αν μπορεί να… κλειδώσει τον Σπανούλη: “Κλειδί για να σταματήσεις τον Σπανούλη; Αν το είχα τότε όλοι οι προπονητές θα έκαναν κάτι, όχι μόνο εγώ. Το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του, ο τρόπος που έχει να αντιδρά και τη στιγμή που δεν είναι αποτελεσματικός να καταφέρνει να αλλάζει. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό το μεταδίδει στην ομάδα. Αν βάλω πέντε να τον φιλάνε κάποιος άλλος θα βάλει τα καλάθια. Όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο ο Σπανούλης είναι ένας από τους πέντε, αλλά υπάρχουν και άλλοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
  • real madrid champion f4 2015

    Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

    Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…
  • real madrid champion f4 2015

    Απ’ τη Μαδρίτη, με αγάπη

    Πέντε μέρες στη Μαδρίτη, παιχνίδια, meetings, τουρνουά μικρών, clinic, έχεις πολλά να σκεφ…
  • Spanoulis Lojeski Olympiacos Real Madrid

    “Δεν ξέρει να χάνει” (vid)

    Μαδρίτη, αποστολή Η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να πετάξει τη μπάλα στον Ρούντι Φερνάντες λ…
Περισσότερα σε Μαδρίτη 2015

Δειτε επισης

Όσα δεν είδατε στο F4 (vid)

Το φάιναλ-φορ της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε πριν από μία εβδομάδα, με τη Ρεάλ να επιστρέφει στ…