Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Παίζουμε με καρδιά”

“Παίζουμε με καρδιά”

Printezis Navaro

Printezis-Navaro

Ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ του επερχόμενου Φάιναλ Φορ αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να τον αψηφήσει. Αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Πρίντεζης στα πλαίσια συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τα νικητήρια καλάθια που τείνουν να αποτελέσουν σήμα κατατεθέν του αλλά ο ίδιος προτιμά να απονείμει τα εύσημα στην ομάδα, στάθηκε στους τραυματισμούς που ταλαιπώρησαν τους Πειραιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αναφέρθηκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχρισε φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα τη Ρεάλ Μαδρίτης, ελέω έδρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Όλοι παίζουμε με την καρδιά μας και δίνουμε το 100%. Η χημεία της ομάδας μας, είναι πολύ καλή. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και όταν ακόμα και όταν χάνουμε το προβάδισμα, δεν σταματάμε ποτέ την προσπάθεια, μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης” ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή φόργουορντ.

Τώρα που έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα, πώς νιώθει ο αρχηγός της ομάδας για όσα έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός σε όλη τη σεζόν και στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα;

“Σίγουρα η σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολη. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει πολλές μεγάλες προσωπικότητες, με πρώτον τον Ναβάρο. Έχουν επίσης, έναν κόουτς που πάντα προετοιμάζει πολλά νέα πράγματα. Όλοι έπρεπε να ήμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα όποια προβλήματα μας εμφάνιζαν οι “μπλαουγκράνα“.

Έχεις σκοράρει δυο από τα πιο αλησμόνητα νικητήρια καλάθια στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Μπορείς να συγκρίνεις το φλόουτερ του 2012 και το τρίποντο που έστειλε την ομάδα σου στη Μαδρίτη;

“Ανέκαθεν πίστευα -και συνεχίζω να πιστεύω- ότι όλα είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Όχι μόνο δικής μου. Ξέρω πως οι περισσότεροι θυμούνται μόνο αυτά τα τελευταία σουτ, αλλά ειδικά εναντίον της Μπαρτσελόνα, αλλά και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, πολλά προηγήθηκαν που οδήγησαν στις τελευταίες στιγμές. Για αυτό και δεν θέλω να κάνει ο κόσμος να μένει μόνο στα σουτ. Προτιμώ να θυμούνται την καλή άμυνα του Μάντζαρη, το play του Σπανούλη και την καλή πάσα του Σλούκα. Όλα αυτά ήταν πολύ σημαντικά, για να φτάσουμε στο τελευταίο σουτ”.

Πέραν του τρίποντου, ήταν όλα όσα έκανες σε αυτό το τέταρτο ματς που σε ανέδειξαν MVP του Απριλίου. Τι σημαίνει για εσένα, να ξέρεις ότι όπως έφτανες σε αυτήν την ατομική διάκριση, βοηθούσες και την παρέα σου να προκριθεί σε ένα ακόμα Φάιναλ Φορ;

“Για αυτή τη σεζόν, ήταν πολύ σημαντική η επιτυχία μας, διότι είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν. Δεν ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε τον προημιτελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, μετά αλλάξαμε προπονητή και ακολούθησαν πολλές απουσίες.

Εγώ έκανα επέμβαση και έμεινα εκτός για τρεις μήνες. Ο Σπανούλης ήταν επίσης, εκτός για ένα μήνα. Γενικά, είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Και τελικά, αντιδράσαμε. Ο κόουτς μας βοήθησε να εξελίξουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε ως ομάδα, ειδικά στην άμυνα. Και αυτός ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που νικήσαμε πολλά κρίσιμα ματς, ειδικά εναντίον της Μπαρτσελόνα“.

Η ΤΣΣΚΑ είναι η ομάδα που νικήσατε στον τελικό του 2012 και στον ημιτελικό του Λονδίνου. Στο φετινό ρόστερ υπάρχουν πέντε παίκτες που έζησαν και τις δυο εμπειρίες, ενώ αρκετοί από την ΤΣΣΚΑ έπαιξαν και στα δυο ματς ή τουλάχιστον στο ένα. Τι ψυχολογικό πλεονέκτημα σας δίνει αυτό το 2/2;

“Είναι διαφορετικές καταστάσεις. Μιλάμε για ένα διαφορετικό Φάιναλ Φορ. Η ΤΣΣΚΑ ξέρει τι να περιμένει. Έχουν έναν πολύ καλό κόουτς που έχει προετοιμάσει πολύ καλά την ομάδα του. Και έχουν μια “γεμάτη” ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες, σε κάθε θέση. Ο καθένας μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Πιστεύω πως όλοι θα είναι έτοιμοι να μας νικήσουν”.

Φέτος παίξατε δυο φορές με την ΤΣΣΚΑ, στο Τop 16 και νικήσατε ο καθένας στην έδρα του. Τώρα, η καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκα θα συναντήσει την καλύτερη άμυνα. Ποια στοιχεία μπορούν να αποδειχθούν “κλειδιά”;

“Στα Φάιναλ Φορ δεν έχει σημασία αν είσαι καλός σε ένα πράγμα. Πρέπει να ελέγξεις μια σειρά στοιχείων για να κάνεις δουλειά. Πρέπει να παίξεις έξυπνα. Να πάρεις τα ριμπάουντ, να κάνεις δικό σου τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ με την άμυνα σου πρέπει να σταματήσεις πολλούς παίκτες. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Η ΤΣΣΚΑ είναι εκπληκτική ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε εκπληκτικοί. Οι μικρές λεπτομέρειες στο τέλος είναι που κρίνουν τα αποτελέσματα”.

Στις προηγούμενες συναντήσεις σας με τους Ρώσους, εσείς δεν είχατε τον Σπανούλη στη Μόσχα και η ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε χωρίς τους Κιριλένκο και Ουίμς, στον Πειραιά. Πόσο διαφορετικό θα είναι πλέον το παιχνίδι, πολλώ δε από τη στιγμή που θα υπάρχει και ο παράγοντας της πίεσης;

“Όλοι ξέρουν τι σημαίνει ο Σπανούλης για εμάς και τι για την ΤΣΣΚΑ οι Ουίμς και Κιριλένκο. Είναι μεγάλοι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ποικιλοτρόπως. Όντως στα Φάιναλ Φορ η πίεση είναι σε πολύ διαφορετικό επίπεδο, οπότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει”.

Είχατε χαρακτηριστεί αουτσάιντερ και είχατε αποδεχθεί αυτόν τον τίτλο και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο Λονδίνο. Ως δυο φορές πρωταθλητές, τι σας λέει η εμπειρία σας; Ποια είναι η σωστή νοοτροπία, όπως προσεγγίζετε τη Μαδρίτη;

“Δεν ξέρω. Ενδεχομένως να είμαστε και φέτος τα αουτσάιντερ, αλλά κάποιοι ίσως να γελάσουν αν το ακούσουν αυτό. Αν δείτε τα μπάτζετ, τότε ναι, είμαστε το αουτσάιντερ γιατί έχουμε το μικρότερο όλων. Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει τόσα πολλά, η Ρεάλ παίζει στην έδρα της, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχει παίκτες με μεγάλες προσωπικότητες που μπορούν να σε καταστρέψουν, όπως έχει και τον πιο έμπειρο προπονητή”.

Ποιο είναι το δικό σου φαβορί;

“Πιστεύω πως είναι η Ρεάλ, γιατί παίζει στην Μαδρίτη. Ίσως η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερες πιθανότητες, γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα. Έκαναν τα καλύτερα παιχνίδια, η ποιότητα είναι πολύ υψηλή και είναι πολύ σταθεροί. Είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ανησυχία με Ουόκαπ στον Ολυμπιακό

Αποχώρησε από την προπόνηση του Ολυμπιακού ο Τόμας Ουόκαπ. Μία ημέρα πριν η αποστολή του Ο…