Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 75-62

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 75-62

bremer paok rethimno

bremer-paok-rethimno

Ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός και χάρη σε μια καταιγιστική δεύτερη περίοδο ξεπέρασε τον “σκόπελο” του Ρεθυμνού επικρατώντας με 75-62 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι οφ όπου τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έθεσαν εαυτούς πρωτοπόρους εξ αρχής και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κλείδωσαν την υπόθεση πρόκριση. Στην τρίτη περίοδο δέχτηκαν πίεση αλλά ανταπεξήλθαν άψογα και έφθασαν με ευκολία στο ροζ φύλλο.

Οι δύο ομάδες μάχονταν στήθος με στήθος και εναλλάσσονταν στην πρωτοκαθεδρία σε όλη την πρώτη περίοδο με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει πρώτος να χτίσει μια μικρή διαφορά τριών πόντων (12-9 στο 6’) ύστερα από γκολ-φάουλ του Λάνγκφορντ αλλά ο Κάουνσιλ απάντησε με τρόπο για να φέρει την ισορροπία (12-12) λίγο αργότερα. Ο Φαγιέ με μια βολή έδωσε ξανά προβάδισμα στο Ρέθυμνο αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ του ΠΑΟΚ πέτυχε ξανά έμμεσο τρίποντο και διατήρησε την ομάδα του σε θέση οδηγού (15-13).

Η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική. Μπορεί αρχικά οι Κρητικοί να με μπροστάρηδες τους Κράβιτς και Κουμπούρα να έχτισαν διαφορά 4 πόντων (18-22 στο 14’) αλλά οι ασπρόμαυροι απάντησαν με εμφατικό τρόπο. Έτρεξαν επιμέρους 25-7 (!) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και εκτόξευσαν την απόσταση τους από τους φιλοξενούμενους στο +14 (43-29)! Κύριοι εκφραστές αυτού του ξεσπάσματος του δικεφάλου ήταν οι Τσόχλας και Μπρέμερ σημειώνοντας συνδυαστικά 21 πόντους σε αυτό το διάστημα! Παράλληλα η άμυνα των γηπεδούχων έσφιξε και οι Ρεθυμνιώτες δεν μπορούσαν να φθάσουν στο καλάθι ενώ ήταν άστοχοι ακόμα και στα ελεύθερα σουτ που βρήκαν.

Η εκπληκτική ευστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ από τα 6.75μ (7/16 ήτοι 44%), η κυριαρχία στα ριμπάουντ (22 έναντι 16) και η θετική αναλογία ασίστ-λαθών (9 ασίστ και 6 λάθη) σε συνδυασμό με την επιθετική ασυνέπεια των Κρητικών από το τρίποντο (2/8 ήτοι 25%) και τα πολλά λάθη (10) συνθέτουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Βον με δύο βολές έδωσε στη διαφορά την υψηλότερη τιμή της, μέχρι εκείνη τη στιγμή, (45-29) στα πρώτα 13 δευτερόλεπτα της επανάληψης αλλά το Ρέθυμνο απάντησε με δύο τρίποντα από Άλεν και Κάουνσιλ καθώς και ένα κάρφωμα του Φαγιέ για να τη ρίξει σε μονοψήφιο νούμερο (45-37 στο 23’)! Η αντεπίθεση δεν είχε όμως και συνέχεια καθώς οι γηπέδουχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και ανέκτησαν διψήφια απόσταση (49-37 στο 24’) ενώ μετά το τρίποντο του Καλαμπόκη (49-40 στο 25’) ακολούθησε ένα ασπρόμαυρο 8-0 και η ψαλίδα άνοιξε στους 17 πόντους (57-40 στο 28’) και διατηρήθηκε εκεί μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου (61-44).

Στην τελευταία περίοδο η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε. Το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να κάνει ακόμα μια αντεπίθεση με αξιώσεις και ο ΠΑΟΚ διατήρησε σταθερά και εύκολα διψήφιες διαφορές μέχρι την κόρνα της λήξης.

Φοβερή εμφάνιση από τον Τζέι Αρ Μπρέμερ ο οποίος σημείωσε 19 πόντους έχοντας συμπαραστάτες τους Κέβιν Λάνγκφορντ (12π.-7ρ.), Απόλλωνα Τσόχλα (12π.-4ασ.-2κλ.) και Δημήτρη Χαριτόπουλο (11π.-6ρ.-2κλ.). Εκ του Ρεθύμνου, διακριθέντες ήταν οι Γιάννης Καλαμπόκης και Φάνης Κουμπούρας με 14 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Διαιτητές: Σχινάς – Φούφης – Σώμος.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 43-29, 61-44, 75-62.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 19 (4), Λάνγκφορντ 12, Λιάπης, Κάρτερ 5 (1), Τσόχλας 12 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 3 (1), Κώττας, Όντουμ 7 (1), Βον 4, Χαριτόπουλος 11 (1), Σαλούστρος 2.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σχίζας, Κουμπούρας 11, Σάφτενααρ 4, Κάουνσιλ 8 (2), Άλεν 8 (2), Καλαμπόκης 14 (1), Φαγιέ 9, Χείλαρης, Κράβιτς 6, Δουλγεράκης, Χόλις 2.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…