Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 83-58

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 83-58

pao paok1

pao-paok1

Αν αναζητείτε διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις καλές ομάδες, δεν έχετε παρά να δείτε τον Παναθηναϊκό, που παρότι έπαιξε αποδεκατισμένος (και χωρίς κόσμο στις εξέδρες) απέναντι στον ΠΑΟΚ, επέβαλλε τον νόμο του… ΟΑΚΑ, νίκησε με 83-58 και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών, δείχνοντας πως είναι απίστευτα σκληρός για να πεθάνει.

Την ίδια στιγμή ο “δικέφαλος” φάνηκε χωρίς πίστη, παρότι απέναντί του είχε μια ομάδα από την οποία έλλειπαν τρία βασικά στελέχη (Μπατίστα, Παππάς και ο Διαμαντίδης, που απλά έβλεπε το ματς από τον πάγκο). Αν θέλεις να γίνεις… χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πρέπει να πείσεις ότι έχεις τα προσόντα. Κι απόψε ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε…

Ο “δικέφαλος” μπήκε αδικαιολόγητα φοβισμένα στο παιχνίδι και στις πρώτες επιθέσεις μετρούσε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ταυτόχρονα τα σουτ τριών πόντων (τα πέντε πρώτα) έβρισκαν… σίδερο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Το αρχικό 6-0χάλασε” όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την… τρύπα στην “πράσινη” άμυνα.

Ο Όντουμ περνούσε σαν σταματημένο τον Σλότερ, η δεύτερη γραμμή άμυνας των γηπεδούχων είναι όλον τον χρόνο (πόσο μάλλον τώρα) προβληματική κι έτσι όποιος… βουτούσε στο καλάθι έβρισκε αφύλακτη διάβαση. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, μείωσε σε 12-8 κι όταν βρήκε και τρίποντα έφερε το ματς στα ίσα (18-18) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν διαβασμένος. Αρχικά ποστάρισε τον Μπρέμερ (με τον Νέλσον να πετυχαίνει δύο καλάθια) και στη συνέχεια άνοιξε το ροτέισον, προκειμένου να αντέξει στην κούραση. Θα γράφαμε και στη φθορά των φάουλ, αλλά ποιος έκανε φάουλ; Ο ΠΑΟΚ είχε ένα σ’ όλο το πρώτο δεκάλεπτο, οι πρώτες βολές εκτελέστηκαν (Μαυροκεφαλίδης) στο 15.47”.

Ο Χαραλαμπόμπουλος είχε συμμετοχή στην επίθεση, στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπως κι ο Μαργαρίτης, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Όντουμ (είχε πετύχει τους μισούς από τους 18 πόντους του ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο) κι ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Μπρέμερ (29-30).

Οι “πράσινοι” αντέδρασαν και με ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ, ένα λέι απ του Μαυροκεφαλίδη και δυο – τρεις καλές άμυνες, έκλεισαν το ημίχρονο με αβαντάζ τριών πόντων (38-35). Κι αυτό παρότι η στατιστική κατέγραψε μόλις 2/10 τρίποντα, αλλά και χαμηλή δημιουργική διαδικασία (5-9 οι ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός πάλευε με τις απουσίες του, αλλά δεν έχανε το προβάδισμα. Ο Μπρέμερ έκανε δύο γρήγορα φάουλ (πήγε στα τρία) και αποσύρθηκε, οι “πράσινοι” εκμεταλλεύονταν τον… φόβο των φιλοξενούμενων και έφτασαν τη διαφορά στο 43-37, με 1/2 του Μαυροκεφαλίδη.

Κάπου εκεί αντέδρασε ο “δικέφαλος του Βορρά“, με τον Μαργαρίτη να παίρνει πολλά ελεύθερα σουτ (πολύ παθητική η άμυνα απέναντί του) και να ισοφαρίζει στο 27′ (45-45). Ήταν η στιγμή να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος μαζί με τον Μαυροκεφαλίδη ήταν οι καλύτεροι των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα.

Το “τριφύλλι” προηγήθηκε με 53-45, για να κλείσει η περίοδος με το σκορ στο 55-49 και την ψαλίδα να έχει ανοίξει κατά έναν πόντο, σε σχέση με το ημίχρονο.

Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε να είναι το διάστημα που όλα θα κρίνονταν, όμως ο Παναθηναϊκός τη μετέτρεψε σε σόου. Με “σημάδια” στην επίθεση, τον Νέλσον να ποστάρει τον Μπρέμερ και από τη δημιουργία του να βρίσκεται ελεύθερος ο Φώτσης, όλα έγιναν εύκολα. Η καλή αμυντική λειτουργία, οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε ένα απίστευτο μπλακ άουτ.

Στο 35.24” το ντέρμπι είχε γίνει παράσταση για έναν ρόλο, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 75-51. Το επιμέρους σκορ ήταν 20-2 κι αυτό τα λέει όλα. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος του αναμενομένου. Δίχως πίστη, δεν υπάρχει δόξα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως σ’ αυτό το επίπεδο ο αθλητικός εγωισμός ξεπερνά -ενίοτε- τη λογική.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-35, 55-49, 83-58.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 8 (2), Σλότερ 11 (1), Μποχωρίδης 7 (1), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2τριπ., 11ριμπ.), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 16, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Κούπερ 2, Μόργκαν 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 9 (1), Λάνγκφορντ 4, Λιάπης 3 (1), Κάρτερ 5, Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 18 (2), Κώττας 3, Όντουμ 13 (1), Χαριτόπουλος, Σαλούστρος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…