Κεντρική NBA Όλα από την αρχή (vid)
NBA

Όλα από την αρχή (vid)

warriors vs grizzlies

warriors vs grizzlies

Αμφότερες οι σειρές στα σημερινά παιχνίδι ήρθαν στα ίσα (2-2) καθώς οι Χοκς παίζοντας το παιχνίδι τους, “άλωσαν” το Βεράιζον Σέντερ της Ουάσινγκτον ενώ και οι Ουόριορς με τον Στεφ Κάρι να παίζει σαν MVP, ισοπέδωσαν τους Γκρίζλις μέσα στο Μέμφις.

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 101-106
Μέμφις Γκρίζλις – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 84-101

Αυτοί ήταν… Χοκς!

sessions-teague

Στα πλέι οφ δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που έφθασε τις 60 νίκες στη regular season παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό συνέβη και εχθές στην Ουάσινγκτον και ευελπιστούν πως θα συνεχίσει να υφίσταται και στη συνέχεια. Οι Χοκς πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στα πλέι οφ, δραπέτευσαν με το διπλό (106-101) από την Ουάσινγκτον και επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας φέρνοντας τη σειρά στα ίσα (2-2).

Το γεγονός πως συνολικά τα “γεράκια” μοίρασαν 30 ασίστ (!) καταδεικνύει ότι έπαιξαν όπως μας είχαν συνηθίσει όλη τη σεζόν, βασισμένοι στην άψογη κυκλοφορία και αναζητώντας πάντα την έξτρα πάσα που θα τους δώσει καλύτερες πιθανότητες να σκοράρουν. Ο Τζεφ Τιγκ (26π.-4ρ.-8ασ.) έπαιξε επιτέλους στα υψηλά στάνταρ που χρειάζονται από αυτόν οι Χοκς και με καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό έκρινε ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα. Αλ Χόρφορντ (18π.-10ρ.-3ασ.) και Πολ Μίλσαπ (19π.-5ρ.-6ασ.) επιβλήθηκαν πλήρως στις ρακέτες ενώ ο Ντένις Σρoύντερ (14π.-4ρ.-8ασ.) προσέφερε σημαντική βοήθεια ερχόμενος από τον πάγκο.

Από τους “πρωτευουσιάνους“, που ακόμα δεν γνωρίζουν για πόσο θα στερούνται τον Τζον Ουόλ και αν θα καταφέρει να επιστρέψει πριν το τέλος της σεζόν, o Μπράντλι Μπιλ (34π. με 4/8 τρ.-6ρ.-7ασ.) έκανε σπουδαίο παιχνίδι με τον “αειθαλή” Πολ Πιρς (22π. με 5/7 τρ.-5ρ.) να συνεχίζει να εντυπωσιάζει αλλά αμφότεροι να μην είναι αρκετοί να ανατρέψουν την κατάσταση.

Όταν “μιλάει” ο Κάρι…

conley-curry-allen

Τα βρήκαν σκούρα τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις κόντρα στους Γκρίζλις και έδειχναν πως “βρήκαν το δάσκαλο τους” αλλά στο Game 4 μίλησε η ποιότητα του MVP. Ο Στεφ Κάρι ήταν φανταστικός και ηγήθηκε της ευρείας επικράτησης του Όκλαντ με 101-84, στο Μέμφις, που ισοφάρισε τη σειρά και κορύφωσε την αγωνία. Υποψηφιότητα για την πιο αμφίρροπη όλων των εποχών, θέτει η φετινή postseason.

Ο MVP έκανε “πράματα και θάματα” σκοράροντας 33 πόντους (7/13 διπ.-4/9 τρ.-7/9 βολές) ενώ κατέβασε ακόμα 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ όμως σημασία έχει και ο τρόπος που επιτεύχθηκαν όλα αυτά. Ο Κάρι προσέφερε μοναδικό θέαμα με φοβερές ντρίμπλες, προσποιήσεις και ασίστ που αποδιοργάνωσε την σκληρή άμυνα των Γκρίζλις και παράλληλα τους “εκτέλεσε” από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Ντρέιμοντ Γκριν (16π.-10ρ.-4ασ.) ήταν επίσης καταλυτικός κάνοντας σπουδαία δουλειά στο περιορισμό των Ράντολφ και Γκασόλ, έχοντας συμπαραστάτες τους Χάρισον Μπαρνς (12π.-6ρ.) και Άντριου Μπόγκουτ (4π.-9ρ.-4ασ.-3κλ.-3κοψ.).

Από τους Γκρίζλις, κορυφαίος ήταν ο Μαρκ Γκασόλ (19π.-10ρ.-6ασ.) με τους Ζακ Ράντολφ (12π.-11ρ.) και Μάικ Κόνλι (10π.-3ρ.-7ασ.-3κλ.) να τον πλαισιώνουν σε μια βραδιά που εν γένει η ομάδα του Μέμφις δεν έπαιξε καλά. Βρέθηκε πίσω με 61-44 από το ημίχρονο και σούταρε με μόλις 38% εντός παιδιάς συνεχίζοντας να υστερεί σημαντικά στο περιφερειακό σουτ (4/18 ήτοι 22%). Ο Κώστας Κουφός αγωνίστηκε 5 λεπτά και είχε 2 πόντους (1/3 τρ.) και ισάριθμα ριμπάουντ ενώ ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, χωρίς να πάρει επιθετική προσπάθεια στα 3 λεπτά που πάτησε παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…