Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Μέταλλο νικητή”

“Μέταλλο νικητή”

olympiakos panigirismoi f4 madrid

olympiakos-panigirismoi-f4-madrid

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας ακόμα ένα μπασκετικό θαύμα, ισοπέδωσε την λαμπρή και πολυδιαφημισμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/05) ενάντια στη γηπεδούχο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στάθηκε στο “μέταλλο” χαρακτήρα που έχει χτίσει η ομάδα, αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη αλλά κράτησε χαμηλούς τόνους εν όψει τελικού υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να επιστρέψουν στην επιστροφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Με τρεις διαφορετικούς τρόπους, με τρεις διαφορετικούς προπονητές και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ο Ολυμπιακός νικά την ΤΣΣΚΑ σε Φάιναλ Φορ. Ποιο είναι το κοινό στοιχείο;

“Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε “χτίσει” ένα μέταλλο και μια χημεία που δείχνει ότι η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ και πιστεύει στον εαυτό της και τους παίκτες της. Παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ λέγαμε στους εαυτούς μας και στους συμπαίκτες μας ότι δεν τα παρατάμε μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι και το αποδείξαμε για μια ακόμη φορά”.

– Αυτή η πίστη στον εαυτό σας αποτυπώνεται στην αποψινή παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν άστοχος στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιτελικού, αλλά ήταν εκείνος που «μίλησε» στο τέλος;

“Σίγουρα είναι ο αρχηγός μας. Μπορεί σήμερα να μην ήταν όσο εύστοχος θα ήθελε και ο ίδιος και η ομάδα, αλλά γι’ αυτό που έκανε στο τέλος είναι ο αρχηγός και ηγέτης μας και ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Πολύ απλά”.

– Μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας και την αποψινή ανατροπή στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ χάνεται αυτό το τρόπαιο;

Σίγουρα χάνεται… Ο τελικός με όποια ομάδα και εάν παίξουμε θα είναι με ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο για να έχει φτάσει μέχρι τον τελικό. Όποιος και εάν είναι ο αντίπαλος μας, ωστόσο, πιστεύουμε στην ομάδα μας και πάμε να νικήσουμε”.

– Επειδή το μυαλό σου δουλεύει σαν προπονητής πίστευες στην νίκη βλέποντας ότι το σκορ μένει χαμηλά;

“Ξέραμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια επιθετικογενής ομάδα, την οποία εάν καταφέρναμε να κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ θα είχαμε μεγάλη τύχη. Το κλειδί είναι η άμυνα για μας και εκείνη μας έχει δώσει νίκες σε μεγάλους αγώνες και την πρόκριση στον τελικό”.

– Αποδείχθηκε και αυτή την φορά ότι η βοήθεια που μπορούν να δώσουν όλοι οι παίκτες, ακόμη και άπειρα παιδιά από Φάιναλ Φορ όπως οι Δημήτρης Αγραβάνης, Ιωάννης Παπαπέτρου, κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό;

“Έχουμε πει ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ όλοι έχουν βάλει το… λιθαράκι τους. Έτσι και σήμερα δεν είδαμε ποιος θα παίξει καλά και ποιος άσχημα, αλλά το πώς θα νικήσει η ομάδα. Ο κάθε παίκτης έκανε ότι έπρεπε για να νικήσει η ομάδα, βοήθησε ακόμη και με μια άμυνα ή ένα ριμπάουντ και έτσι φτάσαμε στην νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …