… Και όσο πάει

bochoridis karter pao paok

bochoridis-karter-pao-paok

kogasΟι προπονητές λένε πως αν ένας παίκτης είναι σε καλή βραδιά, αν από ένα σημείο ό,τι σουτάρει το βάζει, τότε πρέπει… όλη τη νύχτα να παίρνει την μπάλα σ’ εκείνο το σημείο. Ακόμα κι αν σκοράρει μόνο αυτός. Κι επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, κάντε αναγωγή στο σύνολο

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με τον ίδιο τρόπο, όπως και την Τρίτη. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (στο πρώτο ματς) το σκορ ήταν 45-45, αυτή τη φορά ήταν 46-46. Μετά ήρθε η… κατάρρευση των αντιπάλων. Αν αποδεχθούμε την ορθότητα της σκέψης της εισαγωγικής παραγράφου, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν ήταν οι “πράσινοι” αυτοί που έπρεπε να αλλάξουν κάτι. Ας κερδίζουν όλον τον χρόνο με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει άσχημος τρόπος για να κερδίσεις.

Αυτός που όφειλε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό ήταν ο ΠΑΟΚ. Κι η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έχει πείσει ότι μπορεί. Όπως δεν έδειξε κάτι καινούριο ο έμπειρος κόουτς. Λες και το παιχνίδι έληγε στο 25-26′. Λες και στο τέταρτο δεκάλεπτο έφυγε η ομάδα από το γήπεδο.

Είναι πρόδηλο πως στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικός, όμως διαφορετικό τον περίμενα κι απόψε, χωρίς να δικαιωθώ. Περίμενα να αντιδράσει, περίμενα να δω κάποια τρυκ, περίμενα πιο επιθετική… πολιτική. Ενδεχομένως αυτό είναι το ταβάνι για τον “δικέφαλο“.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι εμφανώς καλύτερος απ’ ότι στις μέρες του Ιβάνοβιτς, απέχει όμως από το να είναι καλός. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε διπλό στόχο: Να φτάσει στη νίκη, αλλά και να επανεντάξει τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο “αρχηγός” ήταν εμφανώς ανέτοιμος και η συμμετοχή του έβαλε το “τριφύλλι” σε… μικρομπελάδες. Έτσι έπρεπε να γίνει, γιατί ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Διαμαντίδη είναι άλλη ομάδα.

Εκτός από το 2-0, που είναι και το ζητούμενο, οι “πράσινοι” μπορούν να κρατήσουν την άνοδο του Μποχωρίδη (άλλος παίκτης), τη σταθερά καλή εικόνα του Νέλσον, το ότι ο Μαυροκεφαλίδης -κατά τα συνήθη- ανεβαίνει στα πλέι οφ.

Αναγωγή σε… επικείμενους τελικούς είναι λάθος να γίνει. Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μοιάζει ικανός να απειλήσει τον Ολυμπιακό, αλλά για την ώρα στόχος είναι να περάσει τον ΠΑΟΚ. Ένα βήμα τη φορά. Κι όσο μακριά μπορεί να φτάσει

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…