Κεντρική NBA Ισοφάρισαν… οι ηγέτες (vid)
NBA

Ισοφάρισαν… οι ηγέτες (vid)

james butler

james-butler

Οι ηγέτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους όταν η μπάλα έκαιγε και οδήγησαν τις ομάδες στη νίκη. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Τζέιμς Χάρντεν με εκπληκτικές εμφανίσεις υπέταξαν Μπουλς και Κλίπερς, αντίστοιχα, φέρνοντας στα ίσα τις σειρές (1-1) οι οποίες προμηνύεται πως έχουν πολύ δρόμο ακόμα για να βγάλουν νικητή.

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Σικάγο Μπουλς 106-91
Χιούστον Ρόκετς – Λος Άντζελες Κλίπερς 115-109

Επέστρεψε η κορδέλα και οι νίκες

james vs bulls

Μετά την άσχημη εμφάνιση στο Game 1, οι Καβαλίερς ήταν κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη και να ισοφαρίσουν τη σειρά και το κατάφεραν με επιβλητικό τρόπο. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φόρεσε ξανά την χαρακτηριστική του κορδέλα στο κεφάλι και οδήγησε τους “ιππότες” στην επικράτηση με 106-91. Το Κλίβελαντ ήταν καταιγιστικό από την αρχή χτίζοντας διαφορά 20 πόντων (38-18) από την πρώτη περίοδο και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους την υπεροχή του.

Εν τη απουσία δύο βασικών, ο “βασιλιάς” αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όντας τρομερά επιθετικός, ορμώμενος συνεχώς στη ρακέτα χωρίς να είναι κανείς ικανός να τον ανακόψει και προσφέροντας με ποικίλους τρόπους. Κάπως έτσι τελείωσε το ματς με 33 πόντους (13/27 διπ.-0/2 τρ.-7/9 βολές), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κάιρι Έρβινγκ (21π.) και τον Τζέιμς Τζόουνς ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να προσφέρει 17 πόντους με 5/9 τρίποντα!

Από τους “ταύρους“, κορυφαίος ήταν ο Ντέρικ Ρόουζ (14π.-7ρ.-10ασ.) με τον Τζίμι Μπάτλερ (18π.) να ακολουθεί σε απόδοση.

No fear. The “Beard” is here!

harden-rockets-clips

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Τογιότα Σέντερ του Χιούστον, οι Ρόκετς παρ’ ότι δυσκολεύτηκαν ξανά κατάφεραν να λυγίσουν στο τέλος τους Κλίπερς, επικρατώντας με 115-109, φέρνοντας στα ίσα τη σειρά. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο εκπληκτικό κρεσέντο του Τζέιμς Χάρντεν στην τελευταία περίοδο όταν σκόραρε τους 16 από τους συνολικά 32 πόντους του για να φέρει το ματς τούμπα και οι “ρουκέτες” να πανηγυρίσουν στο τέλος.

Το Χιούστον προηγήθηκε με 11 πόντους (35-24) στην πρώτη περίοδο όμως οι Κλιπς επέστρεψαν δριμύτεροι στη δεύτερη και με επιμέρους 41-21 πέρασαν μπροστά με 9 (56-65) και διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία μέχρι τις αρχές του τελευταίου δωδεκαλέπτου έως ότου ο “μούσιας” (που είχε πρόβλημα με φάουλ από νωρίς) πάρει το “όπλο” του.

Ο Ντουάιτ Χάουρντ (24π.-16ρ.-4κοψ.) συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην ισχυρή φροντ λάιν των φιλοξενουμένων ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Τρέβορ Αρίζα (15π.-13ρ.). Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε ξανά. Η ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ χαρακτηρίστηκε από επιθετικότητα στο παιχνίδι της κάτι που σε συνδυασμό με την επιλογή των Κλιπς να στοχεύσουν τον Χάουαρντ και να τον στείλουν στις βολές (8/21) είχε ως αποτέλεσμα οι Ρόκετς να κάνουν ρεκόρ οργανισμού με 42/64 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας!

Εκ τους Λος Άντζελες, που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Κρις Πολ, ο Μπέικ Γκρίφιν (34π.-15ρ.-4ασ.) αποτέλεσε ξανά το “Α” και το “Ω” αλλά δεν ήταν αρκετός παρά τις βοήθειες που πήρε από ΝτεΆντρε Τζόρνταν (16π.-12ρ.) και Τζαμάλ Κρόφορντ (19π.-5ρ.-5ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…