Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η μετάλλαξη του Λουκά

Η μετάλλαξη του Λουκά

mavrokefalidis

mavrokefalidis

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του “τριφυλλιού” από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη 17η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αποχώρηση του Μαυροβούνιου τεχνικού σε συνδυασμό με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον μέχρι πρότινος βοηθό του, Σωτήρη Μανωλόπουλο, έφερε μία μεγάλη αλλαγή στο αγωνιστικό προφίλ των νταμπλούχων Ελλάδας, οι οποίοι βελτιώθηκαν άρδην στην άμυνα, ενώ το ροτέισον της ομάδας άνοιξε περισσότερο.

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε περισσότερες ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενώ απελευθέρωσε… κάποιους άλλους, οι οποίοι ήταν σκιά του εαυτού τους επί εποχή Ιβάνοβιτς. Έδωσε ρόλο στον ΝτεΜάρκους Νέλσον και στον Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ “ντόπαρε” ψυχολογικά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος είναι πραγματικά άλλος παίκτης υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Ο Έλληνας σέντερ αποτελεί μακράν τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα, με τον Αντώνη Φώτση να τον πλαισιώνει αρμονικά στο ζωγραφιστό. Ο 31χρονος άσος, ο οποίος έχει παράδοση, πάντως, να φορμαρίζεται στα πλέι οφ, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αριθμούς του τον τελευταίο καιρό τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ.

Συγκεκριμένα, μετρούσε μέσο όρο σε 17 παιχνίδια στο πρωτάθλημα 4,8 πόντους και 2,9 ριμπάουντ επί εποχή Ιβάνοβιτς, ενώ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο Μαυροκεφαλίδης μετράει σε 7 παιχνίδια μέσο όρο 12,4 πόντους και 8,1 ριμπάουντ. Η αλλαγή της εικόνας του είναι εξώφθαλμη. Βέβαια, σ’ αυτό οφείλεται και το γεγονός πως παίρνει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, λόγω του τραυματισμού του Εστεμπάν Μπατίστα.

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη μετά την αποχώρηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς:

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
Πανελευσινιακός 14 6
Απόλλωνας Πάτρας 3 6
Κολοσσός 9 9
Κολοσσός 23 7
Κολοσσός 16 9
ΠΑΟΚ 16 7
ΠΑΟΚ 16 13
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …