Κεντρική NBA Η “Αλήθεια” και οι “αρκούδες”
NBA

Η “Αλήθεια” και οι “αρκούδες”

pierce buzzer beater

pierce-buzzer beater

Ο Πολ Πιρς πήρε την μπάλα όταν αυτή έκαιγε και καθόρισε την έκβαση του Game 3 κόντρα στους Χοκς ενώ οι Γκρίζλις έδειξαν στους Ουόριορς τι πάει να πει άμυνα!

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 103-101
Μέμφις Γκρίζλις – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 99-89

Η “Αλήθεια” έλαμψε στο τέλος

wizards-hawks-buzzer beater

Οι Ουίζαρντς ήταν επιβλητικοί στις πρώτες τρεις περιόδους της αναμέτρησης κόντρα στους Χοκς χτίζοντας διαφορά 19 πόντων (85-66) αλλά χρειάστηκαν το buzzer beater του Πολ Πιρς για να πανηγυρίσουν τη νίκη. Οι Χοκς έκαναν επική αντεπίθεση στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και τρέχοντας σερί 35-16 ισοφάρισαν 14 δεύτερα πριν το τέλος με τρίποντο του Μουσκάλα (101-101). Τότε το λόγο πήρε η ποιότητα και η εμπειρία του Πολ “The Truth” Πιρς ο οποίος ευστόχησε σε ένα δύσκολο σουτ προλαβαίνοντας την κόρνα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 103-101, η οποία πήρε προβάδισμα στη σειρά (2-1).

Η τριάδα των Μπράντλι Μπιλ (17π.-8ασ.), Ότο Πόρτερ (17π.-9ρ.-4ασ.) και Νενέ (17π.-7ρ.-4ασ.) ηγήθηκε για τους “μάγους” της Ουάσινγκτον ενώ από τα “γεράκια” ξεχώρισαν οι Τζεφ Τιγκ (18π.-4ρ.-7ασ.-3κλ.) και Ντένις Σρέντερ (18π.-5ασ.).

Ο νόμος του Μέμφις

grizzlies-warriors

Οι Γκρίζλις μέσα από το physical παιχνίδι τους και τη γρανιτένια άμυνα έχουν αναγκάσει τους Ουόριορς να ψάχνονται και να μη θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που κυριάρχησε φέτος στη regular season. Οι “αρκούδες” του Ντέιβιντ Γιέργκερ είναι η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να φτάσει στα όρια τους τους “πολεμιστές” του Όκλαντ και ύστερα από τρία παιχνίδια προηγούνται με 2-1 χάρη στην επικράτηση τους με 99-89. Το Μέμφις ήταν επιβλητικό από την αρχή του αγώνα, δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους και τους ανάγκασαν να σουτάρουν με 23% στα τρίποντα και να υποπέσουν σε 17 λάθη.

Όλα αυτά ελέω αμυντικής αποτελεσματικότητας και κυριαρχίας στο ζωγραφιστό από το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ, το οποίο συνιστούν οι Μαρκ Γκασόλ (21π.-15ρ.) και Ζακ Ράντολφ (22π.-8ρ.), oι οποίοι ήταν εκπληκτικοί. Καλό παιχνίδι και από τον Κώστα Κουφό που τελείωσε το ματς με 8 πόντους όντας αλάνθαστος (4/4 διπ.),  ενώ ακόμα κατέβασε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 1 μπλοκ στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε. Εν αντιθέσει, ο Νικ Καλάθης  δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιέργκερ.

Στεφ Κάρι (23π.-5ασ.), Κλέι Τόμπσον (20π.-8ρ.) και Χάρισονς Μπαρνς (16π.-6ρ.) προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…