Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωπαϊκό ντέρμπι στο ΝΒΑ

Ευρωπαϊκό ντέρμπι στο ΝΒΑ

euroleague world tour usa maccabi milano

euroleague-world tour-usa-maccabi-milano

Η έλευση ομάδων του ΝΒΑ στην Ευρώπη για να διαγωνιστούν μεταξύ τους ή κόντρα σε συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου είναι τακτικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όπως και η αναμέτρηση ευρωπαϊκών ομάδων με οργανισμούς του ΝΒΑ, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αυτό που θα συμβεί όμως τον προσεχή Οκτώβριο έχει ιστορική σημασία. Συγκεκριμένα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι στη 01/05 και 04/05 σε Σικάγο και Νέα Υόρκη, αντίστοιχα, Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα πλαίσια του “Euroleague Basketball World Tour 2015“! Θα είναι η πρώτη φορά που δύο ευρωπαϊκές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες επί αμερικανικού εδάφους, δίνοντας στο φίλαθλο κοινό του ΝΒΑ την ευκαιρία να απολαύσει ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε επί αυτού πως: “Μετά από αρκετά χρόνια που στέλνουμε τις ομάδες μας στις ΗΠΑ για το “World Tour” της Ευρωλίγκα, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που εκεί θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά. Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν από μπάσκετ και γι’ αυτό πιστεύουμε πως θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκας. Η Μακάμπι και η Αρμάνι είναι ιστορικές ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά παράλληλα θεωρούμε πως το στιλ παιχνιδιού τους θα αρέσει στους φιλάθλους του Σικάγου και της Νέας Υόρκης“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…