Κεντρική NBA Έπος και πρόκριση (vid)
NBA

Έπος και πρόκριση (vid)

smith brewer terry

smith-brewer-terry

Απίστευτα πράγματα σε μια από τις πιο αμφίρροπες post season που έχουν υπάρξει. Οι Καβαλίερς έδειξαν ότι δεν στηρίζονται μόνο στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και με εξαιρετική ομαδική προσπάθεια πήραν την πρόκριση με ευρεία νίκη μέσα στο Σικάγο ενώ στο Λος Άντζελες οι Ρόκετς με επική ανατροπή χάλασαν το πάρτι πρόκρισης των Κλίπερς και οδήγησαν τη σειρά σε Game 7!

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 73-94
Λος Άντζελες Κλίπερς – Χιούστον Ρόκετς 107-119

Οι “πολυπρόσωποι” Καβς δάμασαν τους “ταύρους”

dellavedova-rose

Ο Κάιρι Έρβινγκ έπαιξε μόλις 12 λεπτά προτού αποχωρήσει τραυματίας, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έκανε ξανά επιβλητικό ματς αλλά παρ’ όλα αυτά οι Καβαλίερς πέρασαν με εμφατικό τρόπο στους τελικούς της Ανατολής, διαλύοντας τους Μπουλς μέσα στο Σικάγο με 94-73! Οι “ιππότες” του Ντέιβιντ Μπλατ μπήκαν εξ αρχής σε θέση οδηγού και σταδιακά εκτόξευσαν τη διαφορά.

Ο “βασιλιάς“, που δυσκολεύτηκε επιθετικά, άγγισε το triple-double καθώς είχε 15 πόντους (7/19 διπ.-0/4 τρ.-1/2 βολές), 9 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ο Τρίσταν Τόμπσον (13π.-17ρ.) κυριάρχησε στους “αιθέρες” αλλά τον “άσο στο μανίκι” του Μπλατ, αποτέλεσε ο Μάθιου Ντελαβεντόβα ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να παίξει 34 λεπτά καλύπτοντας επάξια το κενό του Έρβινγκ, καθώς σημείωσε 19 πόντους (4/5 διπ.-3/6 τρ.-2/2 βολές).

Από το Σικάγο, διακρίθηκαν οι Τζίμι Μπάτλερ (20π.-5ρ.) και Ντέρικ Ρόουζ (14π.-6ασ.). Το μέλλον του Τομ Θίμποντο είναι αβέβαιο και ενδέχεται πολλά να αλλάξουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο ρόστερ των “ταύρων“. Όμως με τον Ντέρικ Ρόουζ υγιή και χωρίς σημαντικά προβλήματα καθ’ όλη τη σεζόν μπορούν να κοιτούν πολύ μακριά.

Μυθικοί Ρόκετς και… 3-3

howard-clips-rockets

Απίστευτη εξέλιξη στη σειρά των Κλίπερς με τους Ρόκετς, η οποία έμοιαζε να έχει κριθεί υπέρ της ομάδας του Λος Άντζελες η οποία υποδεχόταν τις “ρουκέτες” για το Game 6 και ήθελε τη νίκη για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους τελικούς της Δύσης κάτι που μέχρι το 34ο λεπτό φάνταζε σχεδόν σίγουρο. Αυτό γιατί η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έφθασε να προηγείται με 19 πόντους (89-70) και η εικόνα του αγώνα δεν συνηγορούσε ότι θα υπήρχε αυτή η συνέχεια. Με επική ανατροπή, και τους Σμιθ – Μπρούερ να ηγούνται, οι Ρόκετς έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν επιβλητικό διπλό (τρέχοντας επιμέρους 40-15 στην τελευταία περίοδο) με 119-107 οδηγώντας τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι που θα γίνει στο Χιούστον.

Ο Τζέιμς Χάρντεν (23π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ αλλά το απίστευτο comeback ανήκει δικαιωματικά στους εκπληκτικούς Τζος Σμιθ (19π. με 4/7 τρ.-6ρ.) και Κόρι Μπρούερ (19π.-10ρ.) οι οποίοι σήμαναν την αντεπίθεση και κουβάλησαν την ομάδα μέχρι τη νίκη (με τον Χάρντεν να βλέπει από τον πάγκο καθώς δεν χρειάστηκε να επιστρατευτεί) έχοντας συμπαραστάτες τους Ντουάιτ Χάουαρντ (20π.-21ρ.) και Τέρενς Τζόουνς (16π.-5ρ.). Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.

Από τους Κλιπς, το “κουπί” τράβηξαν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι Κρις Πολ (31π.-7ρ.-11ασ.) και Μπλέικ Γκρίφιν (28π.-8ρ.) χωρίς να πάρουν σημαντικές βοήθειες από τους υπολοίπους με την ομάδα να είναι ανήμπορη να ανακόψει την αρμάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…