Κεντρική NBA Έγινε… του μπρέικ (vid)
NBA

Έγινε… του μπρέικ (vid)

gasol mozgov

gasol-mozgov

Σπουδαίες σειρές προμηνύονται και για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ αν κρίνουμε από τα όσα έγιναν χθες. Μπουλς και Κλίπερς με επιβλητικές εμφανίσεις έκαναν μπρέικ από το Game 1, σε Κλίβελαντ και Χιούστον, αντίστοιχα παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας! Μεγάλες μάχες αναμένονται!

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Σικάγο Μπουλς 99-92
Χιούστον Ρόκετς – Λος Άντζελες Κλίπερς 117-101

Σπουδαίοι Μπουλς και μπρέικ!

rose-irving

Οι Μπουλς σταμάτησαν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και δείχνουν να ρολάρουν στην πιο κατάλληλη στιγμή. Με μια εξαιρετική εμφάνιση έσπασαν την έδρα των Καβαλίερς επικρατώντας με 99-92 και δείχνουν πως μπορούν να προχωρήσουν μακριά στην post season όσο ο κύριος με το Νο1 στην πλάτη, ηγείται! Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν εκπληκτικός κάνοντας τα πάντα στο παρκέ και τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ο Πάου Γκασόλ (24π.-10ρ.-4ασ.-4κοψ.) επέβαλε το νόμο του στο ζωγραφιστό και στις δύο πλευρές του παρκέ, τιμωρώντας παράλληλα τους Καβς που τον άφησαν ανενόχλητο να σουτάρει επανειλημμένα από μεσαία απόσταση ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Τζίμι Μπάτλερ (20π.-5ρ.-6ασ.-3κλ.).

Εν γένει, οι Μπουλς με όπλο την άμυνα τους και επιθετικά χτυπώντας άριστα τις αδυναμίες του Κλίβελαντ (όπως το αμυντικό κενό που δημιουργούταν με την παρουσία του Μάικ Μίλερ στην πεντάδα) αλλά και χάρη στα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (50% εντός παιδιάς με 56% στα τρίποντα) κατάφεραν να επιβληθούν από την αρχή και να διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα ενώ απάντησαν ψύχραιμα στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο.

Από τους “ιππότες“, που δεν θα έχουν τον Κέβιν Λαβ μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Τζέι Αρ Σμιθ εκτίει την ποινή αποκλεισμού αγώνων, η τριάδα των Κάιρι Έρβινγκ (30π.-6ασ.), ΛεΜπρόν Τζέιμς (19π.-15ρ.-9ασ.-3κλ.) και Ίμαν Σάμπερτ (22π.) προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση αλλά οι “ταύροι” ήταν σαφώς ανώτεροι.

Με κεκτημένη ταχύτητα

griffin-rockets-clipers

Οι Κλίπερς δείχνουν πως έχουν τα φόντα να κάνουν επιτέλους μια μεγάλη πορεία στην post season και κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια τους στο Χιούστον, όπου έκαναν το μπρέικ νικώντας τους Ρόκετς με 117-101! Απόντος του τραυματία Κρις Πολ, άπαντες πρωτοστάτησαν για να καλύψουν το κενό του και η μπαγκέτα του αρχηγού δόθηκε στον Μπλέικ Γκρίφιν ο οποίος ήταν ξανά απολαυστικός και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι έχαναν με 4 πόντους (50-46) στο πρώτο μέρος όμως επέστρεψαν στην επανάληψη και με δύο φανταστικές περιόδους (επιμέρους 71-51 στο δεύτερο ημίχρονο) ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος. Ο Γκρίφιν σημείωσε για δεύτερο σερί παιχνίδι triple-double έχοντας 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ ενώ ακόμα πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος Ματ Μπαρνς (20π.-5ρ.-3ασ.-4κλ.) και Τζαμάλ Κρόφορντ (21π.-5ρ.-4ασ.) ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του ΝτεΆντρε Τζόρνταν (10π.-13ρ.-5ασ.-4κοψ.).

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ (22π.-10ρ.-5κοψ.) ήταν ο κορυφαίος των Ρόκετς με τον Τζέιμς Χάρντεν (20π.-5ρ.-12ασ.-4κλ.) και τον Τρέβορ Αρίζα (17π.-5ρ.-4ασ.-3κλ.) να τους πλαισιώνει, σε ένα ματς όπου οι “ρουκέτες” δεν έβγαλαν την απαιτούμενη ενέργεια και φάνηκε πως το μεγάλο διάστημα αποχής από το τελευταίο ματς τους επηρέασε αρνητικά. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…