Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Εφ’ όλης της ύλης

Εφ’ όλης της ύλης

aggelopouloi

aggelopouloi

Ο Ολυμπιακός μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Ευρωλίγκα, στρέφει την προσοχή του στα εντός συνόρων παιχνίδια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης (21/05) με τον Κόροιβο.

Οι ισχυροί άντρες των ερυθρολεύκων ήταν καλεσμένοι σε τηλεοπτική εκπομπή του ΟΤΕ TV και μίλησαν εφ’ όλης της ύλης.

Αναλυτικά:
Χαρά μας μεγάλη που είμαστε εδώ. Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε ζωντανά συνέντευξη. Σήμερα το συζητήσαμε με τον αδερφό μου και θεωρούμε πως το τάιμινγκ ήταν σημαντικό και κατάλληλο ώστε να μιλήσουμε τώρα. Για αυτό αποφασίσαμε τώρα να έρθουμε στην εκπομπή ώστε να μιλήσουμε, ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: “Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Είναι τιμητική. Είναι σημαντική η στιγμή εδώ που έχουμε φτάσει, και θέλαμε να μιλήσουμε. Δεν είμαστε αντιδημοσιογραφικοί, απλά αποφεύγουμε να μιλάμε συχνά. Αποφεύγουμε τις συνεντεύξεις“.

Εγώ τα πρώτα δύο χρόνια, παρακαλούσα να μη με βάζουν φωτογραφία στις εφημερίδες και στο “ΦΩΣσυμπλήρωσε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Για την συνεργασία τους στην διοικητική ηγεσία του Ολυμπιακού:
Γ.Α:Η χημεία μας με τον αδερφό μου είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας“.

Π.Α: “Συμφωνώ με τον αδερφό μου, αυτό είναι κάτι που ισχύει. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε μεταξύ μας εξαιρετικές σχέσεις. Αδέλφια που συνεργάζονται πετυχημένα είναι ελάχιστα, σε συλλόγους αθλητικούς. Ασχοληθήκαμε νεαροί με τον Ολυμπιακό, εγώ ήμουν 31 και ο αδερφός μου 30, με τον Σωκράτη Κόκκαλη τότε Πρόεδρο“.

Για την ενασχόλησή τους με την ΚΑΕ Ολυμπιακός:
Γ.Α: “Δεν είχαμε σκεφτεί να αναλάβουμε μόνοι μας τον Ολυμπιακό. Ασχοληθήκαμε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, θέλοντας να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Είχαμε τερματίσει τότε 8οι. Μετά μας ήρθε η διάθεση να ασχοληθούμε ενεργά”.

Π.Α:Ο Παναγιώτης Φασούλας μας έφερε σε επαφή με τον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να ασχοληθούμε. Ο πατέρας μας ήταν συγκρατημένος στο να ασχοληθούμε διοικητικά με τον Ολυμπιακό. Είχε δει πράγματα νωρίτερα από εμάς. Μπορώ να πω όμως πως άξιζε τον κόπο”.

Γ.Α: «Η πρώτη συνάντηση ήταν μεταξύ του πατέρα μας και του Σωκράτη Κόκκαλη. Ύστερα μιλήσαμε και εμείς μαζί του».

Γ.Α: «Έχουμε πληρώσει 50.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που έχει δώσει τόσα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο.Π.Α: Δεν είχαμε μετοχές στα χέρια μας. Το 2009 πήραμε τις μετοχές. Είχαμε βάλει εκατομμύρια στην ομάδα που αγαπούσαμε, δίχως να έχουμε έγγραφα, συμφωνίες και μετοχές. Ήταν σχέση εμπιστοσύνης

Για την απόφαση που είχαν πάρει το καλοκαίρι του 2011 να αποχωρήσουν από τα διοικητικά της ομάδας:
Γ.Α: «Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε τον Ιούνιο του 2011, το συζητούσαμε για την ανακοίνωση περίπου δύο βδομάδες. Κουβεντιάζαμε για το πως θα λέγαμε την πραγματικότητα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη πως φεύγουμε. Ήταν σύμφωνος και ο πατέρας μας. Η γυναίκα μου το ήξερε ότι θα φεύγαμε. Της είχα εξηγήσει τους λόγους, αλλά δεν είχε πει τίποτα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση, η σύζυγος μου δάκρυσε. Έλεγε κρίμα εκεί που φτάσατε, έλεγε δεν το αξίζετε αυτό”.

Γ.Α: «H κόρη μου εμένα ήταν 1.5 έτους. Δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Σκεφτήκαμε ψύχραιμα με τη γυναίκα μου και λέγαμε πως θέλουμε να λένε στα παιδιά μας πως ότι κάναμε το κάναμε πεντακάθαρα. Δεν θέλαμε να φύγουμε πριν την ώρα μας. Βλέπαμε τον επικήδειο και ήμασταν όρθιοι, ζωντανοί».

Π.Α: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και η γυναίκα μου το ξέρει. Ο κ. Σκινδήλιας, είναι ο στενός μας συνεργάτης και μας έχει βοηθήσει αρκετά. Οι ατελείωτες ώρες συζητήσεων, σε καλό κλίμα με τους συνεργάτες μας είναι στοιχεία που μας έχουν φέρει στις επιτυχίες. Κουβέντες για παίκτες, αλλά και για πολλά άλλα πράγματα».

Γ.Α: «Ο πατέρας μας ήθελε να φύγουμε γιατί έβλεπε πράγματα που συνέβαιναν και μας έλεγε πως ότι και να κάνετε, είτε με καλούς παίκτες, είτε με χρήματα που θα δώσετε, κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν”.

Π.Α: “Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να βγαίνουν αποφάσεις, νόμοι, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Θα χάσω όλα τα μαλλιά μου και έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ. Αν δεν αλλάξει η νομική πλατφόρμα, θα έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο… Δεν αλλάζουν κάποια πράγματα”.

Για το τι μεσολάβησε και τελικά παρέμειναν στην ομάδα:
Γ.Α: “Δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος να πάρει τον Ολυμπιακό όταν θέλαμε να φύγουμε. Είπαμε τότε, το καλοκαίρι του 2011, να κάνουμε μία μεταβατική σεζόν μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Η σεζόν είχε ξεκινήσει, αλλά στη πορεία δεν ερχόταν κανένας να αναλάβει την διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μας είχαν… θάψει ζωντανούς πριν την ώρα μας, υπήρχε απαξίωση και τότε είπαμε να πάμε με ένα διαφορετικό πλάνο, ώστε να κατακτήσουμε την Ευρώπης στα επόμενα τρία τέσσερα χρόνια. Στην πορεία όμως, με τις αλλαγές, από τον Γενάρη και μετά, παίζοντας καλό μπάσκετ, είδαμε πως κάτι καλό μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν περιμέναμε στη πορεία να παίρναμε Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη τόσο άμεσα. Όμως ήρθαν“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …