Κεντρική NBA Άσχημος αποκλεισμός (vid)
NBA

Άσχημος αποκλεισμός (vid)

antetokounmpo vs bulls

antetokounmpo vs bulls

Οι Μπουλς προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου τους περιμένουν οι Καβαλίερς, με μια εμφατική επικράτηση κόντρα στους Μπακς του αποβληθέντα Αντετοκούνμπο ενώ οι Κλίπερς κατέθεσαν ψυχή και χαρακτήρα σε ακόμα ένα ματς, άλωσαν το Σαν Αντόνιο και ώθησαν τη σειρά με τους Σπερς σε έβδομο παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα:
Μιλγουόκι Μπακς – Σικάγο Μπουλς 66-120
Σαν Αντόνιο Σπερς – Λος Άντζελες Κλίπερς 96-102

“Ταύροι” εν υαλοπωλείο

bucks-bulls

Οι Μπουλς μετά τις αναπάντεχες δύο σερί ήττες ήθελαν να μπουν στο Μπράντλει Σέντερ και να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω περιπέτειες. Η ομάδα του Τομ Θίμποντο το κατάφερε αυτό και με το παραπάνω, συντρίβοντας τους Μπακς με το δυσθεώρητο 120-66 (!), που αποτελεί την πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους σε πλέι οφ! Οι φιλοξενούμενοι καθάρισαν την μπουγάδα από την πρώτη περίοδο όταν και προηγήθηκαν με 34-16, αυξάνοντας σταδιακά και με ταχείς ρυθμούς την απόσταση τους.

Ο Ντέρικ Ρόουζ (15π.-5ρ.-7ασ.) επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις, οι Τζίμι Μπάτλερ (16π.-5ρ.-4κλ.) και Πάου Γκασόλ (19π.-8ρ.) συνέχισαν στα ίδια υψηλά στάνταρ ενώ ο Μάικ Ντανλίβι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (1/1 διπ.-4/6 τρ.-6/6 βολές-4ρ.-5ασ.) παίζοντας παράλληλα με τα νεύρα των νεαρών και άπειρων Μπακς κάνοντας δυνατά μαρκαρίσματα εκτός φάσης.

Κέρδισε μάλιστα και την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, καθώς αφού τον έριξε στο παρκέ ο διεθνής φόργουορντ έτρεξε γρήγορα στην άμυνα και τον σώριασε επίτηδες με ένα δυνατό χτύπημα στις court side θέσεις. Λίγο αργότερα και ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς αντέδρασε έντονα ρίχνοντας κάτω τον Ντανλίβι, ύστερα από χτύπημα στο πρόσωπο που δέχτηκε από τον δεύτερο.

Από το “ναυάγιο” του Μιλγουόκι, κανένας παίκτης δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Ζάζα Πατσούλια να είναι ο πρώτος σκόρερ με 8 πόντους ενώ ο “Greek Freak” στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 5 πόντους (2/6 διπ.-1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ.

Μια τρελή τρελή σειρά!

griffin-duncan

Αυτά που συμβαίνουν στη σειρά των Κλίπερς με τους Σπερς είναι απλά αδιανόητα! Έξι φανταστικά παιχνίδια μέχρι στιγμής, με τις δύο ομάδες να σπάνε συνεχώς την έδρα του αντιπάλου και να μην μπορούν να υπερασπιστούν τη δική τους, έτσι όλα θα κριθούν στο Game 7 σε δύο ημέρες, στο Στέιπλς Σέντερ! Στη συγκλονιστική αναμέτρηση του ΑΤ&Τ Σέντερ χθες, οι Κλίπερς κατάφεραν να δραπετεύσουν με το διπλό και να αντιδράσουν ψύχραιμα στην πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά πανηγυρίζοντας το 102-96 που έφερε τη σειρά στα ίσα (3-3). Για ακόμα μια φορά επανήλθαν δριμύτεροι ύστερα από μια απογοητευτική ήττα και δείχνουν πως φέτος μπορούν να κάνουν μια μεγάλη πορεία στην postseason… αν καταφέρουν και αποκλείσουν τους πρωταθλητές.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν (26π.-12ρ.-6ασ.-4κοψ.) ήταν καθηλωτικός, ο Κρις Πολ (19π.-4ρ.-15ασ.-4κλ.) ενορχήστρωσε ιδανικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας του ενώ ήταν και απροσπέλαστος αμυντικά ενώ ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν (15π.-14ρ.) κυριάρχησε στο ζωγραφιστό παίρνοντας το αίμα του πίσω για την γκάφα που κόστισε το προηγούμενο παιχνίδι στην ομάδα του.

Εκ των “σπιρουνιών“, ο Μάρκο Μπελινέλι αποτέλεσε τον “άσο στο μανίκι” του Γκρεγκ Πόποβιτς, καθώς ήταν αυτός που “έσυρε” τον επιθετικό “χορό” της ομάδας με 23 πόντους και 7/11 τρίποντα βάζοντας πολλά μεγάλα σουτ χωρίς όμως να είναι αρκετός, παρά τις βοήθειες των Μπορίς Ντιό (17π.-4ρ.-5ασ.), Τιμ Ντάνκαν (12π.-13ρ.-3κλ.) και Καουάι Λέοναρντ (12π.-7ρ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…