Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Αύξηση των εσόδων”

“Αύξηση των εσόδων”

bertomeu new

bertomeu-new

Την αύξηση των εσόδων των ομάδων της Ευρωλίγκα προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου. Στο πλάισιο της συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη για τη συμπλήρωση 15 χρόνων ζωής της Ευρωλίγκα, δήλωσε ότι οι ομάδες που φέρνουν έσοδα θα λαμβάνουν και μεγαλύτερα κέρδη, ενώ κάλεσε τη FIBA σε διάλογο για να λήξει η διαφωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου:
“Η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ καλύτερη σε προσέλευση κοινού, τηλεθεατών, χορηγούς και έσοδα. Οι σύλλογοι είναι ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές, αλλά θέλουν περισσότερα. Έχουν φιλοδοξίες και το σημαντικό είναι για την Ευρωλίγκα να ικανοποιεί τις ανάγκες τους, κάτι που φαίνεται από τους δείκτες ανάπτυξης.

Θα υπάρξουν αυξημένες παροχές στις ομάδες, αφού τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα. Οι ομάδες που συνεισφέρουν περισσότερο στα έσοδα, θα έχουν περισσότερα κέρδη. Επίσης θα υπάρχουν μεγαλύτερα μπόνους, με το νικητή της Ευρωλίγκας να παίρνει 1 εκατ. ευρώ και τον ηττημένο του τελικού περίπου τα μισά. Επίσης θα αυξήσουμε τα πριμ για τις νίκες, τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω, ώστε να δίνουμε μεγαλύτερο κίνητρο στις ομάδες. Περίπου 30-40 χιλιάδες στη νίκη”.

Για τη διαμάχη με τη FIBA: “Οι ίδιοι οι σύλλογοι δεν συμφωνούν με το νέο καλεντάρι και μετά την επιστολή που στείλαμε στη FIBA ελπίζουμε σε περισσότερο διάλογο. Έχουμε πολλές κοινές αρχές με τη FIBA, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα οι φήμες για τη δημιουργία μιας νέας λίγκας. Ξέρουμε ότι έχουν κάνει επαφές με ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι. Η Ευρωλίγκα έχει αύξηση εσόδων 10-12% ετησίως τα τελευταία χρόνια. Αν συνεργαστούμε με τη FIBA, θα είμαστε όλοι κερδισμένοι”.

Για το σύστημα διεξαγωγής: “ο σύστημα της διοργάνωσης θα είναι το ίδιο για την επόμενη σεζόν. Μετά θα δούμε, γιατί θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση. Το 2011 είχαμε πει πως στόχος μας μακροπρόθεσμα θα ήταν να έχουμε μια διοργάνωση που θα παίζουν όλοι με όλους, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό με 24 ομάδες. Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…