Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Το “αστέρι” της Ρόδου

Το “αστέρι” της Ρόδου

toliopoulos kolossos

toliopoulos-kolossos

Αν και μόλις 18 ετών ο Βασίλης Τολιόπουλος μετράει ήδη δύο χρόνια παρουσίας στην κορυφαία τη τάξει εθνική κατηγορία και όπως απέδειξε χθες, ενάντια στο Ρέθυμνο, έχει τα φόντα να παραμείνει για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο γκαρντ του Κολοσσού, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανιώνιο όμως έκανε το ντεμπούτο στην Α1 την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Ικάρου Χαλκίδας, παίζοντας σε 12 αναμετρήσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να μετακομίσει στη Ρόδο και δικαιώνεται για την επιλογή του καθώς έχει περισσότερη συμμετοχή στην ομάδα και έχει αγωνιστεί ήδη σε 19 παιχνίδια φέτος, μετρώντας 2.3 πόντους με τη χθεσινή (18/04) του εμφάνιση να αποτελεί ενδεχομένως την απαρχή ακόμα σπουδαιότερων πραγμάτων για τον ίδιο.

Ο Τολιόπουλος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρηση στο Βενετόκλειο καθώς τελείωσε το ματς με 15 πόντους σουτάροντας με εκπληκτική συνέπεια (4/4 διπ.-2/3 τρ.-1/1 βολή) ενώ είχε ακόμα μια ασίστ και κανένα λάθος μέσα σε μόλις 12.2 λεπτά συμμετοχής!

Το eBasket.gr, επικοινώνησε με τον νεαρό γκαρντ , ο οποίος μίλησε για την καριέρα του και τις βλέψεις του για το μέλλον, την πορεία και τους στόχους του Κολοσσού αλλά και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

toliopoulos-stefanidis

“Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρισκόμασταν σε αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής καθώς δεν παίξαμε και κάποιο φιλικό παιχνίδι. Γι’ αυτό αδημονούσαμε για τον αγώνα με το Ρέθυμνο και πιστεύω το δείξαμε στο παρκέ.

Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος στοχεύουμε στο να διατηρηθούμε στην έκτη θέση και γιατί όχι να επιχειρήσουμε ακόμα καλύτερο πλασάρισμα. Στα πλέι οφ θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν” ήταν τα πρώτα λόγια του Τολιόπουλου ενώ αναφορικά με τη δική του εμφάνιση σημείωσε πως:

Αισθάνθηκα υπέροχα! Ήταν η καλύτερη μου βραδιά στην Α1 και το γεγονός πως συνδυάστηκε με νίκη την κάνει ακόμα πιο “γλυκιά“. Φέτος έχω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και πιστεύω πως αν συνεχίσω να δουλεύω θα καταφέρω ακόμα περισσότερα»”

Ποια είναι όμως τα παραπάνω βήματα για τον ίδιο;

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να καθιερωθώ στην Α1 και αργότερα, δουλεύοντας σκληρά και έχοντας υπομονή ίσως καταφέρω να αγωνιστώ και στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να παίξει στην Ευρωλίγκα;” αναρωτήθηκε ρητορικά.

Ο Άρης Λυκογιάννης πήρε τα κλειδιά της ομάδας τον περασμένο Νοέμβριο και κατάφερε να μετατρέψει τον Κολοσσό από μια ομάδα που στόχευε απλά στην παραμονή, σε ένα δυνατό σύνολο που βρίσκεται στην έκτη θέση και επιστρέφει στα πλέι οφ ύστερα από τρία χρόνια.

Ποια ήταν τα στοιχεία που έδωσαν νέα πνοή στο σύλλογο της Ρόδου και άλλαξε άρδην η εικόνα του; Ο Τολιόπουλος μας εξήγησε πως με τον Λυκογιάννη, οι Ρόδιοι έγιναν “πολύ πιο επιθετικοί στην άμυνα, βελτιώσαμε τις αποστάσεις μας στην επίθεση και παίξαμε με μεγαλύτερη υπομονή. Συν τοις άλλοις, πραγματοποιήθηκαν και μερικές καλές προσθήκες παικτών που αναβάθμισαν την απόδοση μας”.

toliopoulos-larentzakis

Ο 18χρονος γκαρντ (κλείνει τα 19 τον Ιούλιο) αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδων Εφήβων που κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας πέρυσι και ευελπιστεί πως φέτος που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γίνεται στην Κρήτη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα καταφέρει να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο .

“Έχουμε το Παγκόσμιο στη χώρα μας και ζητούμενο για εμάς είναι πρώτα απ’ όλα να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κάνουμε άπαντες υπερήφανους. Από κει και πέρα εάν έρθει και κάποια καλή θέση ή μετάλλιο τότε καλοδεχούμενο!” είπε αρχικά και σχετικά με την Ανδρών κατέληξε λέγοντας πως “δεν πιστεύω ότι υπάρχει αθλητής που να μην θέλει να αγωνιστεί εκεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…