Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Θα είναι δύσκολη σειρά”

“Θα είναι δύσκολη σειρά”

kirilenko papapetrou

kirilenko-papapetrou

Εν αναμονή της έναρξης των πλέι οφ της Ευρωλίγκα όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρει απέναντι της τον Παναθηναϊκό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Αντρέι Κιριλένκο παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης μιλώντας για τα πάντα.

Ο φόργουορντ της “ρώσικης αρκούδας” στάθηκε στην καταπληκτική ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν κρίνεται προτού οι ομάδες κατέβουν στο παρκέ, ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της ΤΣΣΚΑ, θυμήθηκε τον χαμένο τελικό του 2012 και επανέλαβε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και απολαμβάνω κάθε λεπτό της διαδρομής μας. Ό,τι και αν γίνει στο τέλος της σεζόν, είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που ζω τώρα. Το πιθανότερο είναι πως το καλοκαίρι θα σταματήσω το μπάσκετ, οπότε θα μου λείψουν αυτές οι στιγμές. Νιώθω καλύτερα από ό,τι τις πρώτες ημέρες που ήμουν εδώ. Έχω μάθει τα συστήματα, παίζω περισσότερο. Όλα είναι υπέροχα. Η κατάλληλη στιγμή, είναι τώρα“.

Για τα μελλοντικά του σχέδια με αφορμή και το πρωταπριλιάτικο αστείο της ΤΣΣΚΑ ότι αναλαμβάνει βοηθός προπονητή: “Δεν πιστεύω ότι θα γίνω προπονητής, αλλά ήταν ένα ωραίο αστείο. Μιλούσαμε για την Πρωταπριλιά και αποφασίσαμε πως… για μια μέρα θα ήταν ωραίο να γίνω κόουτς. Αλλά μέχρι εκεί

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ: “Εδώ ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πάντα για εμένα, το σπίτι μου. Νιώθω λοιπόν, ότι επέστρεψα σπίτι μου. Είναι η οικογένεια μου και θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Αν πάρουμε το ευρωπαϊκό, θα είναι καταπληκτικό. Αν δεν το πάρουμε, θα είναι θέλημα της μοίρας. Τι να γίνει;

Το βέβαιο είναι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να σηκώσουμε την κούπα. Την τελευταία 12ετια προσπαθούμε για το καλύτερο και σχεδόν κάθε χρόνο, η ΤΣΣΚΑ φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Κάθε καλοκαίρι προσπαθεί να χτίσει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Είναι μεγάλη η παράδοση που έχει και η προσπάθεια που κάνει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο”.

Για το πλεονέκτημα έδρας:  “Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό, στα πλέι οφ, διότι προφανώς, όταν παίζεις στην έδρα σου, ενώπιον των φιλάθλων σου είναι πάντα κάτι θετικό. Πόσο μάλλον, όταν έχεις απέναντι σου μια ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, που όλοι ξέρουμε τι εκπληκτικούς οπαδούς έχει. Έχουμε μεγάλη εμπειρία από το τι είναι να παίζεις στην Ελλάδα και έχω μόνο τα καλύτερα να πω για τους φαν της χώρας. Κάνουν εκπληκτική δουλειά, υποστηρίζοντας την ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πολύ γνωστοί και για τον κόσμο που τους ακολουθεί. Θα είναι δύσκολη σειρά, αλλά θέλουμε να νικήσουμε. Θέλουμε να πάμε στην Αθήνα και να “κλέψουμε” μια νίκη”.

Για τα προτερήματα της ομάδας του: “Το μεγαλύτερο θέμα για εμάς, είναι να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε το παιχνίδι μας, γιατί όταν συμβαίνει αυτό, έχουμε επιτυχίες. Μπορείτε να δείτε τι έχει προηγηθεί στη σεζόν. Όταν τρέχουμε, όταν είμαστε επιθετικοί και δεν κοιτάμε την άλλη ομάδα, αλλά παίζουμε το στυλ του παιχνιδιού που μας αρέσει, παίρνουμε νίκες. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό “κλειδί”.

Για τον τίτλο του φαβορί που δίνεται στην “ρώσικη αρκούδα”: “Σίγουρα θα έχουν και αυτοί άγχος. Δεν νομίζω πως ισχύει το αντίθετο. Όταν έχεις τον κόσμο που έχει αυτή η ομάδα δίπλα της, να την ωθεί, δεν γίνεται να μην νιώθεις πίεση. Έχετε δει πολλές φορές και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τι έχουν επιτύχει. Ενδεχομένως να είναι δυο από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της Ευρωλίγκα, γιατί μπορούν να νικήσουν παντού και πάντα. Δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα, ως δεδομένο. Θα συμφωνήσω ωστόσο, πως σε αυτήν τη σειρά, εμείς είμαστε το φαβορί. Αλλά δεν σημαίνει τίποτα, δεν σου δίνει νίκες ο χαρακτηρισμός”.

Για τον χαμένο τελικό του 2012 μετά την επική ανατροπή του Ολυμπιακού: “Κάτι γλίστρησε από τα χέρια μας. Φέτος ξέρουμε τι κάνουμε καλά και εφόσον συνεχίζουμε να το κάνουμε, θα είμαστε μια χαρά. Τα δυο τελευταία χρόνια, στο Φάιναλ Φορ και ειδικά το 2012, κάτι μας γλίστρησε μέσα από τα χέρια και για αυτό χάσαμε. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί και να έχουμε αυτοσυγκέντρωση, έως το τέλος”.

Για τη σημασία της κατάκτησης του τροπαίου: “Θα είναι εξαιρετικό, αλλά όπως είπα έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και απολαμβάνω κάθε λεπτό που περνώ μαζί της. Ό,τι και αν γίνει, χαίρομαι το τώρα, γιατί με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα αποσυρθώ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…