Κεντρική NBA Στα ημιτελικά ο “Παπ” (vid)
NBA

Στα ημιτελικά ο “Παπ” (vid)

howard chandler

howard-chandler

Οι Ρόκετς πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο καθοδηγούμενοι από τον εξαιρετικό Τζέιμς Χάρντεν ενώ στη ματσάρα του Λος Άντζελες, οι Σπερς κατάφεραν να “χαμογελάσουν” στο τέλος έχοντας κορυφαίο τον… ΝτεΆντρε Τζόρνταν!

Τα αποτελέσματα:
Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 103-94
Λος Άντζελες Κλίπερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 111-107

Με τον Χάρντεν οδηγό

harden-rockets-mavs

Οι Ρόκετς μετά την κακή εμφάνιση στο Game 4 στο Ντάλας, επέστρεψαν στο Χιούστον, ανέβασαν την απόδοση τους και επικράτησαν των Μάβερικς με 103-94, κλείνοντας θέση στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας, εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζευγαριού ΚλίπερςΣπερς.

Οι “ρουκέτες” μπήκαν από την αρχή σε θέση οδηγού και κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους την υπεροχή τους, αντιδρώντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων. Κορυφαίος ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν (28π. με 4/8τρ.-8ασ.), ο Ντουάιτ Χάουαρντ (18π.-19ρ.-4κλ.-4κοψ.) ήταν επιβλητικός κάτω από τις ρακέτες και ο Τζος Σμιθ (20π.-8ρ.) προσέφερε σημαντικές βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία του Τέρενς Τζόουνς (15π.-5ρ.) στην τελευταία περίοδο. Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε στα τελευταία 42 δευτερόλεπτα του αγώνα και δεν πρόλαβε να συμπληρώσει κάτι στην στατιστική του.

Από τους Μαβς, διακρίθηκαν οι Μόντα Έλις (25π.4ρ.-7ασ.-4κλ.) και Ντιρκ Νοβίτζκι (22π.-14ρ.).

Ιδανικοί “αυτόχειρες”

paul-griffin-jordan

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στο Στέιπλς Σέντερ, οι Σπερς κατάφεραν να δραπετεύσουν με το “διπλό” και να ανακτήσουν το προβάδισμα στη σειρά (3-2) και επιστρέφουν στο Σαν Αντόνιο με σκοπό να καθαρίσουν τη μπουγάδα και να προχωρήσουν στην επόμενη φάση, εκεί όπου τους περιμένουν οι Ρόκετς. Για να συμβεί αυτό όμως χρειάστηκε μια απίστευτη γκάφα από τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν! Συγκεκριμένα, ο Μπλέικ Γκρίφιν έδειχνε πως θα πετύχει ένα καθοριστικό καλάθι με 4.3″ να απομένουν αλλά το έτερον του ήμισυ στη φροντ λάιν έσπρωξε αντικανονικά τη μπάλα στο καλάθι και οι διαιτητές το ακύρωσαν! Ως αποτέλεσμα τα “σπιρούνια“, που ευστόχησαν στις βολές στη συνέχεια, πανηγύρισαν τη νίκη με 111-107.

Ο Τιμ Ντάνκαν (21π.-11ρ.-4ασ.-3κλ.) συνέχισε να παραδίδει μαθήματα καθοδηγώντας την ομάδα του, με τον Καουάι Λέοναρντ (18π.-9ρ.-3ασ.) συνοδοιπόρο του και τον Πάτι Μιλς να έρχεται από τον πάγκο και να σημειώνει 13 πόντους με 4/4 τρίποντα! Ο Μάνου Τζινόμπιλι (14π.-3ρ.-6ασ.) προσέφερε παντού ενώ ο Μπορίς Ντιό (10π.-7ρ.) έβαλε μεγάλα καλάθια στο τέλος.

Από τους “αυτόχειρες” Κλίπερς, ο Μπλέικ Γκρίφιν (30π.-14ρ.-7ασ.-4κλ.) έκανε σπουδαία εμφάνιση, πλαισιωμένος από τον Κρις Πολ (19π.-5ρ.-10ασ.) και τον μοιραίο, ΝτεΆντρε Τζόρνταν (21π.-14ρ.-2κοψ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…