Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρωτοπορεί η Ευρωλίγκα (vid)

Πρωτοπορεί η Ευρωλίγκα (vid)

lampe jersey cam

lampe-jersey cam

Η jersey cam επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και αυτή τη φορά θα μας μεταφέρει πιο κοντά από ποτέ στη δράση. Μετά τη χρήση των καμερών στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα και σε διαιτητές η Ευρωλίγκα αποφάσισε να τις εφαρμόσει πιλοτικά και στις φανέλες παικτών σε επίσημο παιχνίδι, επιλέγοντας αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας..

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, οι jersey cam θα ενσωματωθούν στις φανέλες των Ρομπέρτας Γιαφτόκας και Έντγκαρας Ουλάνοβας, του λιθουανικού συλλόγου, κατά την αναμέτρηση ενάντια στη Μαδρίτη, την Παρασκευή (10/04).

Ο πρόεδρος της λιθουανικής ομάδας, Παούλιος Μοτιεγιούνας, εξέφρασε τη χαρά των παικτών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοποριακή προσπάθεια:

“Η Ζάλγκιρις είναι χαρούμενη που θα αποτελέσει μέρος των νέων τεχνολογιών, που εισάγει η Ευρωλίγκα. Οι παίκτες μας ανυπομονούν να φορέσουν τη φανέλα με την κάμερα. Είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να αντιληφθούν ακόμα μία διάσταση του αθλήματος, άρα να το διασκεδάσουν περισσότερο”.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Ευρωλίγκα, Άλεξ Φερέρ Κρίστιανσον, σημείωσε πως “Αυτό το βήμα, με τη βοήθεια πάντα της Ζάλγκιρις, που κάνουμε δείχνει πως όλοι είμαστε ενωμένοι και βαδίζουμε μαζί με τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει τις jersey cams στη μπλούζα των διαιτητών, είδαμε μια μοναδική πλευρά του παιχνιδιού, που θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, όταν όλα αυτά θα είναι τοποθετημένα στους ίδιους τους παίκτες”.

Τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας First Vision που κατασκευάζει τις κάμερες, Χοσέ Ιλντεφόνσο, εξήγησε ότι: “Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Είναι τιμή μας που θα ζήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με την Ευρωλίγκα, που αρέσκεται να κοιτά στο μέλλον, και να χρησιμοποιεί τη First V1sion, πριν από κάθε άλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…