Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 55-74

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 55-74

diamantidis pao cska

diamantidis-pao-cska

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη…
Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα έλαβε τέλος. Η υπερηχητική ΤΣΣΚΑ ξεπέρασε σχετικά εύκολα (74-55) το εμπόδιο της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, έκανε το 3-1 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε μέχρι και το 27ο λεπτό, ωστόσο στη συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα της ρωσικής αρκούδας, η οποία επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της  στα τελευταία 13 λεπτά του παιχνιδιού και έφτασε στο ρελαντί στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Νάντο Ντε Κολό με 18 πόντους (4/4 τρίποντα), ενώ από τους “πράσινους” ξεχώρισε και πάλι ο “ανανεωμένος”… Νίκος Παππάς με 11 πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν τρομερή, ακόμα και όταν το παιχνίδι είχει χαθεί, αποδεικνύοντας περίτρανα πως αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του φετινού Παναθηναϊκού.

Με τον Νάντο Ντε Κολό και τον Αντρέι Κιριλένκο να παραδίδουν μαθήματα μπάσκετ στο παρκέ του ΟΑΚΑ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε δυνατά στο παρκέ, αποφασισμένη να τελειώσει τη σειρά στην Αθήνα. Οι δύο παίκτες της ρωσικής αρκούδας έκαναν άνω κάτω την άμυνα των “πρασίνων”, σκόραραν μαζί 17 πόντους στην πρώτη περίοδο και έβαλαν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (21-11) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Την ίδια στιγμή, οι “πράσινοι” είχαν 0/7 τρίποντα στο 10′, εν αντιθέσει με το παιχνίδι της Δευτέρας, όπου οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έβλεπαν σαν βαρέλι το ρωσικό καλάθι.

Ο Κάιλ Χάινς έβαλε μπροστά την ΤΣΣΚΑ με 12 πόντους (25-13) στο 12′, ωστόσο κάπου εκεί ήρθα η ώρα του Παναθηναϊκού να αντιδράσει. Με σερί 9-0, πλησίασε στο τρίποντο (25-22) στο 14′. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ουδέποτε κατάφερε να ξεφύγει ξανά στο σκορ και αυτό γιατί δεν το επέτρεψαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Τζέιμς Γκιστ. Οι δύο παίκτες τραβούσαν το κουπί στην επίθεση, με τον Αμερικανό φόργουορντ να βγάζει πολύ ενέργεια στην άμυνα. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγούμενη με 37-32, χάρη σε ακόμα μία προσωπική ενέργεια του Ντε Κολό.

Να αναφερθεί πως ο Παναθηναϊκός σουτάρε με ποσοστό 9% (1/11) από την γραμμή του τριπόντου στο πρώτο ημίχρονο, αντιστρόφως ανάλογη εικόνα δηλαδή από το τρίτο παιχνίδι. Παρόλ’ αυτά ήταν κοντά στην ΤΣΣΚΑ, καθώς έπαιξε καλή άμυνα, υποχρεώνοντας τους Ρώσους σε 8 λάθη στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο αδυνατούσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 3 πόντους (34-37 στο 21′, 38-42 στο 26′, 41-45 στο 27′). Τελικά, το “τριφύλλι” όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά έχασε και το παιχνίδι στα τελευταία τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Με σερί 13-0, η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με 58-41 στο 29′ και καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να γίνει εκ νέου απειλητικός και την ΤΣΣΚΑ να φτάνει στο ρελαντί στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 32-37, 44-60, 55-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (2), Νέλσον, Παππάς 11 (1/8 τρίπ.), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 10, Μπατίστα 7, Μπλουμς.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (4), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 5 (1), Τζάκσον 4, Μαρκοϊσβίλι, Κορόμπκοφ 2, Γουίμς 11 (1), Βοροντσέβιτς 2, Καούν 2, Χριάπα, Χάινς 12, Κιριλένκο 13 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…