Κεντρική NBA Νίκη με εξαιρετικό Καλάθη (vid)
NBA

Νίκη με εξαιρετικό Καλάθη (vid)

kalathis

kalathis

Οι Ουόριορς είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για την επόμενο γύρο “σκουπίζοντας” τους Πέλικανς κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Μπουλς στο Μιλγουόκι καθώς οι Μπακς πήραν δραματική νίκη και μείωσαν. Οι Νετς όρθωσαν ανάστημα ενάντια στους Χοκς ενώ οι Μπλέιζερς δεν κατόρθωσαν να κάνουν κάτι ανάλογο απέναντι στους εξαιρετικούς Γκρίζλις του πολύ καλού Καλάθη.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Ατλάντα Χοκς 91-83
Μιλγουόκι Μπακς – Σικάγο Μπουλς 92-90
Νιου Όρλινς Πέλικανς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 98-109
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μέμφις Γκρίζλις 109-115

Κακοί Χοκς, ανεβασμένοι Νετς

lopez-antic

Χάρη σε μια καταιγιστική πρώτη περίοδο όπου προηγήθηκαν με 15 πόντους (31-16), οι Νετς πέτυχαν τη νίκη κόντρα στους Χοκς με 91-83 και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Το Μπρούκλιν έπαιξε καλύτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά κυρίως ήταν οι Χοκς που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σουτάροντας μόλις με 36% και δεν κατάφεραν ποτέ να επανέλθουν από την κακή πρώτη περίοδο.

Από τους νικητές, τέσσερις παίκτες σημείωσαν τουλάχιστον 16 πόντους με τον Μπρουκ Λόπεζ (22π.-13ρ.-2κοψ.) να πρωτοστατεί και τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (19π.-3ρ.-3κλ.) να ακολουθεί. Από τα “γεράκια” ξεχώρισαν οι Ντεμάρι Κάρολ (22π.-6ρ.) και Πολ Μίλσαπ (18π.-17ρ.-5κλ.).

Είναι ακόμα “ζωντανοί”

bayless-buzzer beater

Οι Μπακς πάλεψαν πολύ, αντιστάθηκαν σθεναρά και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ ύστερα από πέντε χρόνια αλλά και την παρθενική στη σειρά κόντρα στους Μπουλς (3-1) επικρατώντας με 92-90 χάρη σε μπάζερ μπίτερ του Τζέριντ Μπέιλες! Οι βετεράνοι της ομάδας ήρθαν από τον πάγκο για να δώσουν ώθηση με την εμπειρία τους ενώ τα υπερβολικά πολλά λάθη του Σικάγο (26) αποτέλεσαν τον ανασταλτικό παράγοντα για την ομάδα του Τομ Θίμποντο.

Στα 38 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης, ο Πάου Γκασόλ κέρδισε το φάουλ αφού ευστόχησε σε καλάθι και δεν λάθεψε στη συμπληρωματική βολή. Ο Ντέρικ Ρόουζ έκανε το λάθος στην τελευταία επίθεση και έχασε τη μπάλα, ο Κιντ πρόλαβε να καλέσει τάιμ άουτ με 1.3 να μένουν για το τέλος και στην επαναφορά ο Μπέιλες μπέρδεψε τον Ρόουζ και βρέθηκε μόνος του κάτω από το καλάθι και πρόλαβε την κόρνα της λήξης.

Κορυφαίος για το Μιλγουόκι ήταν ο Τζέι Μέιο (18π. με 4/6 τρ.-4ασ.-4κλ.) με τον Τζάρεντ Ντάντλι (13π. με 3/4 τρ.-5ασ.) να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τους πλαισιώνει έχοντας 10 πόντους (3/4 διπ.-4/6 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 26 λεπτά συμμετοχής. Από τους Μπουλς, σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Τζίμι Μπάτλερ (33π.-7ρ.-3κλ.) με τους Πάου Γκασόλ (16π.-10ρ.-4ασ.) και Ντέρικ Ρόουζ (14π.-5ρ.-6ασ.) να ακολουθούν.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

curry-pelicans-warriors

Οι Ουόριορς δεν ήθελαν να περάσουν ακόμα ένα δύσκολο βράδυ στη Νέα Ορλεάνη γι’ αυτό επέβαλλαν εξ αρχής το ρυθμό τους και εν τέλει νίκησαν τους Πέλικανς με 109-98, όντας η πρώτη ομάδα που περνάει στον επόμενο γύρο και με “σκούπα“. Οι “πολεμιστές” προηγήθηκαν με 13 πόντους (54-67) στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να επανέλθουν με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης ενώ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου η ψαλίδα είχε ανοίξει στους 21 (67-88)!

Ο Στέφεν Κάρι έκανε ξανά όργια σημειώνοντας 39 πόντους (5/12 διπ.-6/8 τρ.-11/12 βολές), κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ και μοιράζοντας 9 ασίστ, με τον Κλέι Τόμπσον να ακολουθεί έχοντας 25 πόντους με 4/7 τρίποντα και τον Ντρέιμοντ Γκριν (22π.-10ρ.-8ασ.) να είναι πανταχού παρών. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Άντονι Ντέιβις που τελείωσε το ματς με 36 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 μπλοκ, με τον Έρικ Γκόρντον να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του, έχοντας 29 πόντους.

Άρπαξε την ευκαιρία ο Καλάθης

gasol-lopez

Οι Γκρίζλις έχτισαν από το πρώτο ημίχρονο διψήφιες διαφορές (49-62) τις οποίες δεν διατήρησαν μέχρι τέλους καθώς οι Μπλέιζερς πραγματοποίησαν μεγάλο comeback αλλά το Μέμφις κατάφερε να τους απωθήσει και να πάρει τρίτη σερί νίκη σε ισάριθμα παιχνίδι, στη σειρά, επικρατώντας με 115-109.

Ο Μαρκ Γκασόλ (25π.-7ρ.-4ασ.) ήταν φοβερός, οι Κόρτνι Λι (20π.-5ρ.) και Ζακ Ράντολφ (16π.-4ρ.-4ασ.) τον πλαισίωσαν ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Νικ Καλάθης. Ελέω της απουσίας του Μπένο Ούντριχ αλλά και τον τραυματισμό του Μάικ Κόνλι ο οποίος αποχώρησε στην τρίτη περίοδο ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο, ο Ντέιβιντ Γιόεργκερ έδωσε αυξημένο χρόνο συμμετοχής στον ομογενή γκαρντ και αυτός ανταποκρίθηκε πολύ καλά, τελειώνοντας το ματς με 13 πόντους (2/5 διπ.-2/4 τρ.-3/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκ σε 27 λεπτά. Ο Κώστας Κουφός πάτησε παρκέ για 16 λεπτά και είχε 5 πόντους (2/2 διπ.-1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Από το Πόρτλαντ, πρωτοστάτησαν οι Νικολά Μπατούμ (27π. με 6/12 τρ.-6ρ.-4ασ.) και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (26π.-4ρ.) με τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Ντάμιαν Λίλαρντ να έχουν 21 και 22 πόντους αντίστοιχα μεν αλλά να είναι ξανά αρκετά άστοχοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…