Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Να καθαρίσει ο κόπρος”

“Να καθαρίσει ο κόπρος”

kafes-tsoyntsouras-davaris

Καταπέλτης ήταν ο Σπύρος Τσούντσουρας, πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ ΚΔ Θεσσαλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας. Οι βολές του είχαν σαν στόχο την ΚΕΔ αλλά και την ΕΟΚ, ενώ κατέληξε λέγοντας πως τα μέλη της ΟΔΚΕ είναι ενωμένα και πως στις τάξεις της δεν έχουν θέση οι “Εφιάλτες“.

Αποσπάσματα της συνέντευξης έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην “Ελευθερία“:
“Γνωρίζετε ότι τιμωρούνται διαιτητές, κομισάριοι ή κριτές από την ΚΕΔ και δεν το γνωρίζουν οι ίδιοι; Γνωρίζετε ότι τιμωρήθηκαν σύνδεσμοι κριτών (Πειραιά), διότι απλά κάλεσαν για εκπαίδευση καθηγητή διαιτησίας που αυτοί δεν “γουστάρουν“;.

“Δυστυχώς οι “έχοντες” την εξουσία, που στην περίπτωσή μας είναι το ποιος κάνει τους ορισμούς των διαιτητών, με κυρίαρχο συναίσθημα την απληστία και τον φόβο μην χάσουν την εξουσία, φαίνονται αποφασισμένοι να χωρίσουν τους διαιτητές σε πατρίκιους και πληβείους”.

Ο Σπύρος Τσούντσουρας ξέσπασε με αφορμή τον μη ορισμό διαιτητών του συνδέσμου του επί τρεις αγωνιστικές σε παιχνίδια εθνικών πρωταθλημάτων. Αυτή τη στιγμή επιχειρείται, απ’ ότι διαφαίνεται από τα λεγόμενα του Σπύρου Τσούντσουρα, ένα πραξικόπημα κατά του διοικητικού συμβουλίου της ΟΔΚΕ, στο οποίο συμμετέχει ο σύνδεσμός του.

“Γνωρίζω πολύ καλά, ότι οι πρόεδροι των συνδέσμων, αυτή τη στιγμή, πιεζόμενοι και εκβιαζόμενοι, υπογράφουν μια επιστολή, για να προκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση στην ΟΔΚΕ, με απώτερο σκοπό στη διεξαγωγή της να κάνουν πρόταση μομφής στο διοικητικό συμβούλιο για να πάμε σε εκλογές και να βάλουν δικούς τους, ελεγχόμενους, κουμπάρους και φιλαράκια, για να είναι μόνιμα στα πράγματα. Αυτά είναι γελοία πράγματα, διότι οι διαιτητές και σκεφτόμενοι είναι και με ιδιαίτερη αντίληψη προς το αίσθημα δικαίου.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπό να προλάβουν την κατάθεση και ψήφιση του Αθλητικού Νόμου, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Καφφές και τα μέλη του ΔΣ της ΟΔΚΕ, δεν είναι ελεγχόμενα και υποτελή σε κανέναν.

Όλα είναι θέμα αρχών. Πιστεύω ότι το σώμα των συνδέσμων και των διαιτητών θα λειτουργήσει με τον Νόμο του ελατηρίου. Όσο πιο πολύ το πιέζεις, τόσο πιο ψηλά φθάνει όταν ελευθερωθεί. Κάθε γενιά πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις στην ιστορία. Ίσως να έφθασε η ώρα της δικής μας γενιάς για τη σωτηρία και ανεξαρτησία του χώρου. Πιστεύω ότι στο τέλος πάντα νικά το δίκαιο, η αλήθεια και το θετικό, που κατά τη γνώμη μου είναι με την ΟΔΚΕ. Ό ίδιος ο χώρος, θα αποβάλει, στο τέλος, τα αρνητικά στοιχεία και θα μείνει ανεξάρτητος”.

“Υπάρχουν συμφέροντα. Κανένας παράγοντας ή ότι είναι αυτός, δεν μπορεί να κάνει χάρες, πολιτική και εξυπηρετήσεις, αν δεν ελέγχει τη διαιτησία. Γνωρίζετε αυτό που λένε ότι η αλήθεια πονάει, δηλαδή είναι πόνος. Αν αυτό ισχύει, τότε το ψέμα κατά τη γνώμη μου, είναι βιασμός, και οι κατ’ εξακολούθηση ψεύτες θα πρέπει να δικαστούν από τον χώρο σκληρά. Κάποιοι, ίσως και με κόστος, έχουν μάθει να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά και να ενεργούν στο φως, στην αλήθεια, όπως κάνουν και στη ζωή τους και κάποιοι άλλοι μόνο στο σκοτάδι. Στο σκοτάδι όμως ενεργούν οι σκοταδιστές, οι αρνητικοί, οι υποχθόνιοι και οι βρικόλακες. Ας διαλέξουμε όλοι μας πώς θέλουμε να είμαστε”.

“Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, ζούμε σε μια περίοδο που στην ΕΟΚ τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο, για τίποτε, παρά μόνο για κανένα ταξιδάκι. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, εξουσιάζει και κινεί τα πάντα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, που σημειωτέον πιστεύω ότι είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός παράγοντας που πέρασε από τη χώρα, λόγω βιολογικής αντοχής, και κυρίως λόγω του ότι έχασε από δίπλα του σημαντικούς, έντιμους και ικανούς ανθρώπους, όπως τελευταία τον Γιώργο Κολοκυθά, νομίζω ότι έχασε λίγο τον έλεγχο, με συνέπεια να τον έχουν προσεγγίσει, παραπλανήσει και να περνάνε τις γραμμές τους άτομα διορισμένα και όχι εκλεγμένα, καθώς επίσης άτομα με σχετική έφεση στην ανομία.

Βλέποντας όλα αυτά που γίνονται τελευταία εκεί, διάφορα εκλεγμένα και έντιμα άτομα του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, έχουν απομακρυνθεί λίγο ή ακόμη και ενοχληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μου”.

Κατά τη γνώμη μου το άθλημα “ποδοσφαιροποιείται” και μάλιστα με κακό τρόπο. Γνωρίζετε ότι τιμωρούνται διαιτητές, κομισάριοι ή κριτές από την ΚΕΔ και δεν το γνωρίζουν οι ίδιοι; Γνωρίζετε ότι τιμωρήθηκαν σύνδεσμοι κριτών (Πειραιά), διότι απλά κάλεσαν για εκπαίδευση καθηγητή διαιτησίας που αυτοί δεν “γουστάρουν”;

Γνωρίζετε ότι μετά που άρχισε η κόντρα ξαφνικά “ξέθαψαν” διαιτητές, κομισάριους και προέδρους συνδέσμων, που καιρό τώρα δεν χρησιμοποιούσαν, μόνο και μόνο για να δείξουν τι είναι ικανοί να κάνουν; Γνωρίζετε ότι ενεργούν με τρόπο και στρατηγική να χωρίσουν τον χώρο και μάλιστα με τον πιο ευτελή τρόπο”;

“Διέρρευσαν ότι στις αξιολογήσεις των προστάζ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μου από την Αθήνα, πήρε μέρος ένας προτεινόμενος καλός διαιτητής, ήθελαν η ΟΔΚΕ να τον κάνει παράνομα Γ’ εθνικής κατηγορίας , ενώ την ημέρα που συνεδρίασε η ΟΔΚΕ, αυτός ήταν 19 χρονών και 10 μηνών και σύμφωνα με το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό αυτό θα ήταν παράνομο. Δηλαδή θέλουν τη διοίκηση της ΟΔΚΕ για να κάνουν σχετικές διευκολύνσεις και παρανομίες…”.

“Δυστυχώς οι “έχοντες” την εξουσία, που στην περίπτωσή μας είναι το ποιος κάνει τους ορισμούς των διαιτητών, με κυρίαρχο συναίσθημα την απληστία και τον φόβο μην χάσουν την εξουσία, φαίνονται αποφασισμένοι να χωρίσουν τους διαιτητές σε πατρίκιους και πληβείους, βάζοντας στο περιθώριο, όσους “γραφικούς” συζητούν για ισονομία, δικαιοσύνη, ηθική και εντιμότητα. Είναι τέτοια η αλαζονεία τους, που η δραστηριότητά τους για έλεγχο, επεκτάθηκε ακόμη και στους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος, τους κομισάριους και τους κριτές”.

“Πώς θα μπορούσε αυτός ο χώρος της διαιτησίας να είναι ενωμένος… Η Ελλάδα, ιστορικά, έχει το φαινόμενο παραγωγής προδοτών ή “εφιαλτών” και επίσης τα κάστρα πάντα πέφτουν από μέσα. Η ΟΔΚΕ είναι ενωμένη, αταλάντευτη στις αρχές της και δίπλα της υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι, αλλά και πολλοί παράγοντες που σε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία, προτρέπουν τον πρόεδρό της κ. Καφφέ να συνεχίσει τον αγώνα, μέχρι να καθαρίσει τον “κόπρο του Αυγεία” ίσως αηδιασμένοι από τη σημερινή κατάσταση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…