Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι 82-67

Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι 82-67

andrew goudelock fenerbahce

andrew-goudelock-fenerbahce

Χωρίς να δυσκολευτεί σχεδόν καθόλου, η Φενέρμπαχτσε πήρε και το δεύτερο ροζ φύλλο κάνοντας το 2-0, καθώς επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 8267.

Καμία αντίσταση δεν βρήκε η τουρκική ομάδα που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο, φτάνοντας μάλιστα την διαφορά ακόμα και στο +22.

Η έναρξη του αγώνα ήταν η ακριβώς αντίθετη από εκείνη του αγώνα της Τρίτης (14/04), με την Φενέρμπαχτσε να ξεκινά το πάρτι από την αρχή του παιχνιδιού, δείχνοντας παράλληλα ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τους Γκάουντλοκ και Ζήση να δίνουν διαστάσεις θριάμβους στους Τούρκους, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 30-14. Από την άλλη μεριά οι πρωταθλητές Ευρώπης, έδειχναν να μην μπορούν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο που είχαν πέσει.

Στο δεύτερο μισό, ο ρυθμός του παιχνιδιού συνέχιζε να είναι ο ίδιος, όμως, η Μακάμπι κατάφερε να πάρει κάποιους πόντους και να μειώσει στους 13, με τον Σμιθ αρχικά και τον Ράντλ στη συνέχεια. Όμως, η βελτίωση της άμυνας  της Φενέρμπαχτσε από το 16′ και μετά, αρχικά με τον Ερντέν και στη συνέχεια με τον Βέσελι, η διαφορά (ξανά) εκτοξεύτηκε στους 16, ενώ στο 18 με Γκάουντλοκ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 18.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι. Το προβάδισμα συνέχιζε να ήταν υπέρ των Τούρκων, όμως από το 26′ και μετά η Μακάμπι έκανε την αντεπίθεση της μείωσε την διαφορά και άρχιζε να βάζει δύσκολα στους παίκτες του Ομπράντοβιτς. Τελικά η “Φενέρ” δεν πτοήθηκε δεν έχασε την ψυχραιμία της και κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ πιο εύκολη, απ’ όσο αρχικά φαινόταν νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 30-14, 50-34, 68-53, 82-67
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 19 (1), Ζήσης 7 (2), Μπιέλιτσα 9 (1), Ερντέν 12, Μαχμούτογλου 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Τσετίν, Σαββάς, Ζόριτς 3, Βέσελι 6, Σιπάχι 5 (1), Πρέλντζιτς 7 (2).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γκούντες): Πάργκο 16 (2), Χέινς, Σμίθ 7 (1), Ράντλ 13, Λίνχαρτ 12 (2), Τάιους 4, Κόεν, Οχαγιόν 2, Λαντσμπεργκ 11 (1), Σχορτσιανίτης, Αλεξάντερ 2, Φόρτε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος στη διοργάνωση

Τεράστια αύξηση φέτος με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη Euroleague. Ο κόσμος φέτος γέμισε τα…