Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Εξουθενωτικό” πρόστιμο

“Εξουθενωτικό” πρόστιμο

giannakopoulos cska

giannakopoulos-cska

Η επίθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους διαιτητές του αγώνα της Δευτέρας (20/04) μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επέσυρε βαριά ποινή από την Ευρωλίγκα.

Ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας αρχής επέβαλλε στον ισχυρό άνδρα της “πράσινης” ΚΑΕ πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ (!) το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 180.000 αν προσθέσουμε τις 8.000 για τις ρίψεις αντικειμένων, τις 10.000 για τη χρήση καπνογόνων και ακόμα 12.000 για τα λέιζερ!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ “μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του, επιχείρησε να χειροδικήσει σε έναν από αυτούς και προέβη σε αλλεπάλληλες απειλές για τον ίδιο και την οικογένεια του” αναφέρει το φύλλο αγώνα όπως το μετέφερε η Ευρωλίγκα αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης της.

Ενώ πρόσθεσε ότι “προκειμένου να δικαιολογηθεί απολύτως το πρόστιμο που επιβλήθηκε, η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα των απειλών αλλά και την επαναλαμβανόμενες ενέργειες του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει πλήξει την εικόνα της διοργάνωσης“.

Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε πως “δεδομένης της σοβαρότητας αυτών των γεγονότων, η Ευρωλίγκα θα γνωστοποιήσει την απόφαση και το σκεπτικό της στις ελληνικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει και ενδεχόμενο νομικών κυρώσεων πέραν των όσων προβλέπονται στο καταστατικό της διοργάνωσης“.

“Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκα αποφάνθηκε στην τιμωρία του Παναθηναϊκού μετά τη γνωστοποίηση της εκτόξευσης απειλών από παράγοντα της ομάδας, στους διαιτητές της αναμέτρησης τη Δευτέρα (20/04) και την εντός έδρας νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Game 3 για τα πλέι οφ της διοργάνωσης της σεζόν 2014-15.

Εξετάζοντας τα δεδομένα του γεγονότος ο αθλητικός δικαστής επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό την Τρίτη (21/04).

Επιπλέον, επιβάλει ποινές για άλλα συμβάντα που έλαβαν χώρα. Συγκεκριμένα 10.000 ευρώ για βεγγαλικά, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για την ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…