Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – Ολυμπιακός 63-76

Μπάρτσα – Ολυμπιακός 63-76

spanoulis satoransky

spanoulis-satoransky

Break πρόκρισης…
Με μια ψυχωμένη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κατέθεσε εμφατικά τα διαπιστευτήρια του, διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 76-63 μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και έκανε το πολυπόθητο break (η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει στα φετινά πλέι οφ) το οποίο τον θέτει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν δριμύτεροι μετά την άσχημα εμφάνιση της Τρίτης, έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ, έπνιξαν τους Καταλανούς με την άμυνα τους και επιθετικά βρέθηκαν σε ανοιχτή σύνδεση με το καλάθι πυροβολώντας ασταμάτητα από το τρίποντο (13/27).

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε φανταστική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους (8/9 διπ.-2/4 τρ.) και 9 ριμπάουντ με τους Βασίλη Σπανούλη και Βαγγέλη Μάντζαρη να τον πλαισιώνουν έχοντας 16 (με 4/7 τρ.) και 12 πόντους (4/4 τρ.) αντίστοιχα. Από πλευράς μπλαουγκράνα πρώτος σκόρερ ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 16 πόντους έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Άντε Τόμιτς με 14 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο εγκλωβίζοντας την Μπαρτσελόνα ή οποία δεν έβρισκε διάδρομο προς το καλάθι ενώ υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Στην αντίπερα όχθη, οι ερυθρόλευκοι είχαν πολύ καλή κυκλοφορία και ανανέωσαν αρκετές επιθέσεις ενώ ο Σπανούλης είχει κέφια σκοράροντας και δημιουργώντας. Ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι έχτισαν από νωρίς διαφορά 6 πόντων (3-9 στο 5’) την οποία αύξησαν στους 7 (8-15 στο 8’) με τον Λοτζέσκι ενώ η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 10-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό καθώς δύο συνεχόμενα τρίποντα δια χειρός Σπανούλη και Λαφαγιέτ, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +11 (10-21 στο 11’). Ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ αλλά η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει το μομέντουμ και επέβαλαν πλήρως το νόμο τους πνίγοντας τους Καταλανούς οι οποίοι προέβησαν σε τραβηγμένες επιθέσεις αλλά ακόμα και όταν σούταραν υπό καλές προϋποθέσεις δεν ήταν εύστοχοι.

Ο Πρίντεζης βρήκε ρυθμό στην επίθεση και ηγήθηκε ενώ έκλεψε και τη μπάλα για να καρφώσει εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +14 (13-27 στο 13’). Με όπλο την άμυνα του ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί απόσταση ασφαλείας και παρά την αντίρρηση του Ναβάρο ο οποίος έπαιζε μόνος του και μείωσε στους 9 (22-31 στο 18’). Ο Πρίντεζης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για να κάνει το 22-34 (στο 19’) ενώ ο La Bomba διαμόρφωσε το 25-35 του ημιχρόνου με ακόμα ένα τρίποντο (3/4 στο πρώτο μέρος).

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πλησιάσει στους 4 (31-35) στις αρχές της επανάληψης με τους Σατοράνσκι, Λάμπε και Τόμιτς αλλά μέχρι εκεί. Ο Πρίντεζης αύξησε τη ψαλίδα σε ασφαλή επίπεδα (31-39 στο 23’) και εν συνεχεία ξεκίνησε ένα κρεσέντο πίσω από τα 6.75μ. Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν πέντε συνεχόμενα τρίποντα δια χειρός Σπανούλη, Μάντζαρη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι για να αυξήσουν τη διαφορά στους 11 πόντους (43-54 στο 28’) και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα (45-56) χάρη στο φοβερό μπλοκ του Λοτζέσκι στον Τόμιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι στην τελευταία περίοδο. Ο Μάντζαρης εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (50-68 στο 33′) με τον Έλληνα γκαρντ να έχει 4/4 τρίποντα! Η απόσταση δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους και ο Ολυμπιακός έφθασε χωρίς να καρδιοχτυπήσει στη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 25-35, 45-56, 63-76.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 2, Χεζόνια 3 (1), Ουέρτας 6, Αμπρίνες, Ναβάρο 16 (4), Σατοράνσκι 8, Πλάις 4, Τόμας 1, Τζάκσον 3 (1), Λάμπε 6, Νάχμπαρ, Τόμιτς 14.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8, Ντάνστον 4, Σπανούλης 16 (4), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 22 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (4/4 τρ.), Λαφαγιέτ 3 (1), Ντάρτεν, Λοτζέσκι 9 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…